TomTom GO 720 a výdrž baterie

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 11. 5. 2012 13:24

Navigaci TomTom GO 720 má již několik let a v současné době už téměř ztratila kapacitu = vydrží max. do 2 minut a klekne, konec. Tak pokud ji mám v autě a připojím k napájení do zdířky od zapalovače, není problém. Ale pokud bych chtěl navigovat pěšky nebo na kole, není šance...Navíc si myslím, že u mého TT GO720 720 v balení ani žádná nabíječka nebyla, jen takový dokovací stojánek, který propojím přes USB kabel k počítači při provádění aktualizací.
Dá se samostatně koupit nová baterie (pokud ano,kde) a můžu si to případně vyměnit sám? Nebo existuje nějaká náhrada místo té baterie na pěší či cyklistické trasy? Díky
Lubro
Junior

Odeslat příspěvekod Akan 11. 5. 2012 21:50

Výměna baterie TT GO 720

Popsána v stejnojmenném článku v sekci TomTom, i s dodavatelem baterie.
viewtopic.php?f=1817&t=1159181

P.S.
S takto slabou baterií neprovozovat mimo auto. Při poklesu a výpadku napájení vznikají v HW nedefinované stavy, které se mohou projevit posunem kalendáře podle kterého se provádí QuickFix a IQ Routes. Kalendář se může dostat rokem pod 21 století a vyhledávání shody almanachu a efemerid se nepotkává ve správné periodě. Navigace pak chvílemi pracuje a po určité době kolabuje.
Po výměně baterie je nutno ji nabít na plnou hodnotu, vyhledat v menu nastavení hodin a kalendáře, provést nastavení a synchronizaci. Pak vyhledat nastavení kalendáře IQ Routes a nastavit přesný čas a datum. Bude-li rok mimo a nepůjde-li ručně nastavit, vynést GO na místo se signálem GPS a ponechat asi 25 minut. Pak zkontrolovat datum a čas. Někdy se tento postup musí opakovat.

P.S.
Nabíječka USB se prodává v obchodu TT. Je možno ji koupit i k mobilním telefonům za 400 až 600 Kč.
Akan
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků