Geocashing a mobil s GPS

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod PetrFin 6. 11. 2009 19:30

Vím, že je tu spoustu podobných témat, ale co sem hledal sem nikde nenašel. Zeptám se proto tu :)
Chci si pořídit novej (dotykovej) mobil a uvažuju o mobilu s GPS. Ale co sem to tu tak pročítal, tak by možná stačil levnější mobil a k tomu bluetooth GPS přijímač typu goTraxx. GPS bych chtěl vlastně jenom kvůli Geocashingu a turistice. Auto nemám, takže hlasovou navigaci a jiný vychytávky nepotřebuju.
Tedy se ptám: Má smysl kupovat mobil s GPS (HTC Touch 2, Samsung Omnia a jim podobný) nebo stačí levnější mobil (LG Cookie, Samsung Star a podobně) a k tomu goTraxx a java aplikace z geocashingu?

Díky za odpověď
PetrFin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod all in one 6. 11. 2009 20:23

Pokud vám jde opravdu jenom o geokešing a turistiku tak investujte do Garminu eTrex - odolný, nepromokavý, dodaný již s topo mapou.
Pořídíte-li si mobil, budete si muset koupit navigační SW (na kešing jedině Garmin Mobile XT) a zmíněnou topo mapu CZ, za což vydáte téměř totéž co za e-Trex s mapou.....
Naposledy upravil all in one dne 6. 11. 2009 20:51, celkově upraveno 1
all in one
Junior

Odeslat příspěvekod audis 6. 11. 2009 20:39

ano.

jinak levnější možností dotykáče s gps než zminované, je HTC touch jade 3g. Výkonné zařízení, pamětovky, gps, wifi, 3g (já nemám:-(, vzhledem k dnešním pocket pc display jen 2,8", ale ten já mám taky a je to v pohodě. Hlavně nemá žádné podstatné nevýhody a nestojí 11 klacků.. S pocket pc s WM bude asi 83x větší výběr potřebných gps aplikací. A mnohem víc možností i na jiné učely, než s hloupým telefonem.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PetrFin 6. 11. 2009 23:30

Díky díky.

to all in one: takže programy jako Handy Geocaching nebo Locify jsou k ničemu? Nestačí si koupit hloupej mobil a k tomu goTraxx a použít jeden z těch softwarů nebo ty nemaj žádný mapy?
Případně Trekbuddy - ten je k čemu vlastně? :)

to audis: Teď nevim, jesli ano je vlastně odpověď na to, že mi stačí hloupej mobil a goTraxx nebo na all in oneovu odpověď :)
HTC touch jade vyjde na 7,5k to je plus minus stejně jako Touch 2,kterej je novější, jesli se nepletu, nebo ne? :) Ale je fakt, že je o dost levnější než taková Omnia :)
PetrFin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 6. 11. 2009 23:43

ano = částečny souhlas s Allinone + muj nazor potom. ted nevím kdo co přesně stojí. jestli to je stejný, viz katalog. Bojím se, že novější touch2 má trapnou nepotřebnou zoomovací lištu a jinak nic nového.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod all in one 7. 11. 2009 11:17

Když jsem před lety začínal s navigacemi, tak jsem si pořídil PDA (telefony s GPS nebyly) a SW SmartMaps. Když mi PDA při jízdě na kole spadlo do potoka, tak jsem hbitě přešel na černobílého Garmin Legenda - měl držák a nevadily mu pády a déšť a hlavně - na dvě tužkové baterie vydržel 20 hodin :!: . Po nahrání příslušných map posloužil i manželce při cestách po Anglii a Řecku. Dnes již mám vyšší typ.
Jinak, turistika a kešing je o mapách a kvalitní TOPO mapy má, podle mne, jenom Garmin, samozřejmě pokud nechcete jít cestou OZI a pod. SmartMaps již nikdy, mapy jsou sice dost aktuální, ale rastrové a při přiblížení se rozostří - mě to vadilo. Se souborem map celé ČR to cenově také nevychází moc příznivě.
Vámi zmíněné SW jsem nezkoušel, ale zkuste se podívat na server o kešingu a přečíst si zkušenosti opravdových kačerů:
http://www.geocaching.cz/forum/index.php
all in one
Junior

Odeslat příspěvekod audis 7. 11. 2009 11:28

jojo, výddrž baterie v pocket pc (s gps a gsm v provozu) je 3 - 7 hodin.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lu.kas 28. 11. 2009 12:16

Na geocaching se dá využít i javový Trekbuddy, do něj lze dostat turistické podrobné mapy (z mapy.cz), umí navigovat na daný bod... Sám se přes něj geocachingu taky věnuju, i když nemám teda dotykáč.

Turistická navigace je samozřejmě lepší (a dražší) varianta.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod all in one 28. 11. 2009 13:10

Na geokešing vám stačí papírová mapa a kompas, pokud s nimi umíte pracovat. :!:
Pokud jste v bodu NULA a hledáte optimální řesení, pak jedině turistický Garmin. Ta levnější řešení nakonec vyjdou nejdráže... A proč? No protože je rozlobeně opustíte a kajícně si dojdete pro turistickou navigaci.
all in one
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 28. 11. 2009 13:39

Tohle je věc vkusu, to si každý musí rozhodnout sám jestli GPSr externí přes BT nebo přímo v mobilu, určitě bych ale bral mobil s operačním systémem (Symbian/Windows Mobile, jaká je dostupnost aplikací pro mladý Android netuším, GMXT zatím není).

Jedinou výhodu Garmin zařízení spatřuji v odolnosti a ceně oproti odolným PDAčkům. Osobně mám PDA (iPAQ 214) a BT GPSr, dneska bych asi přeci jen volil integraci, něco jako HTC HD2, kdyby to mělo stylus. Použití pro turistiku u mě není natolik intenzivní abych mi stálo za to jít do něčeho odolného.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod PETROPOS 7. 1. 2010 22:34

Chlapi, pomožte mi, prosím.
Od Jéžíška jsem dostal E66, naklonoval jsem do ní vše potřebné z mé staré N73 - všechno funguje parádně (asi 10x rychleji) - až na SmartComGps.
Kvůli interní gps jsem ze stránek výrobce stáhnul verzi 1.56 (zdarma mi ji zaregistrovali !) a program vypadá stejně jako v N73 s externím Gps modulem.
Má ovšem navíc položku "pracovat s interní GPS", kterou mám na ANO, ovšem žádný satelit mi to nenajde. V jiných gps aplikacích najde družic plný nebe.
Poraďte mi, prosím.
Používám tento program při kontrole cyklotras a geocashing.
Předem díky za jakoukoli radu.
:oboze
PETROPOS
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků