jaké turistické GPS?

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod zmizik 27. 5. 2007 23:46

Takze upgrade na Topo SK v2 prebehol v pohode z Topo SK v1 OEM.
cpu: intel mb: asus ram: adata gpu: ati hdd: hitachi, maxtor psu: enermax case: thermaltake dvd-rw: lg lcd: acer cooler: zalman ntb: hp pda: htc foto: sony gps: gpsmap
zmizik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cikorsky 28. 5. 2007 06:36

Cau,
Tak už tkouzelnou krabičku mám.
Takže v baliku Garmin 60CSx, ktery jsmekoupil je to, co je napsané v popisu na strance garmin.sk u MEGA KITU -
* GPSmap®60CSx
* 64 MB microSD
* Mapa Slovakia Roads CD - verze 4.5
* Mapa Slovakia Topo CD - verze 1
* klip na opasok
* závesná šnúrka
* USB kábel
* MapSource Trip & Waypoint Manager CD
* manuál SVK/ENG
Nicmene, je to to, co potebuju, možná se ješte poohlednu po tom držáku do auta, ale chtel jsme to primarne na turistiku, takže v pohode.

Zatim jsme to moc nezkoušeli, protože jsme byli pres vikend pryč, včera večer jsme akorat odmeknul mapy, ješte teda budu muset stahnout aktualizaci na tu novou verzi Slovakia TOPO2, tak snad to pujde.

Dneska me krabička navigovala do práce, cesta byla v pohode, bez nejakých zaškobrtnutí - až na to, že cca 50 m pred cílem se přístoj vypnul? No, tak doufám, že se to nebude stávat časteji ...

Cikorsky
cikorsky
Junior

Odeslat příspěvekod vytrvalec 28. 5. 2007 08:41

Držák do auta je fajn. Osobně 60CSx v autě používám raději než Nuvi. Absence hlasové navigace mi nevadí (alespoň mi do toho nikdo nekecá) a před každým manévrem přístroj zapípá (jednou jako upozornění, dvakrát v okamžiku manévru). Pak stačí mrknout na displej. Nuvi mi akusticky hlásí všechny radary (nutno donahrát), zatímco 60CSx spustí alarm, jen když zrovna jedu nepovolenou rychlostí. Pokud se pohybuji předpisově, pak přístroj mlčí a radar hlásí jen nápis v červeném okénku. 60CSx navíc oproti Nuvi zaznamenává projetou trasu! Zdroj 12V prodávaný Garminem nenabíjí, ale pouze přebírá napájení baterií. Vzhledem k výdrži 60CSx z baterií i se zapnutým plným podsvícením možná ani zdroj není zapotřebí. Pokud jej přeci jen budete kupovat, pak doporučuji ten s mini USB konektorem. Já mám s "kulatým" konekorem a ten se v autodržáku nesnadno zasouvá. Závěrem doporučuji držák na řídítka kola. Navigace drží, nepadá a nepřízeň počasí jí nevadí (jel jsem v deštích i sněžení).
vytrvalec
Junior

Odeslat příspěvekod vytrvalec 28. 5. 2007 08:49

Ještě jedna připomínka. Tahle navigace narozdíl od Nuvi potřebuje delší čas na seznámení. S manuálem jsem strávil několik dnů. Některé fígly v manuálu ani nejsou. Až bude čas o některé z nich bych se mohl podělit.
vytrvalec
Junior

Odeslat příspěvekod cikorsky 28. 5. 2007 08:58

Fiha, to jsme ani netušil, že by to umelo signalizovat radary :)

Jojo, souhlasim s tim, že je potreba se s touhle hračnou pořádne seznámit, já do toho manualu zatim jen nakoukl, ale jdu to študovat...

S držákem do auta uvidíme - zdá se, že tutu funkci zrejme prevezme přitelkyne, jenžto vetšinou jezdíme spolu - tim padem odpada i nutnost hlasového upozorňování na odbočky :)
cikorsky
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 28. 5. 2007 09:19

Akorát má hodně pomalé reakce při přepočítávání trasy. Při sjetí je někdy lepší zastavit nebo ručně spustit přepočítávání, než čekat, až to 60CSx napadne samo.

Garmin 60CSx používám v autě taky, ale spíš jako nouzovku, když není po ruce normální navigace.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zmizik 28. 5. 2007 14:27

Marek L. píše:Akorát má hodně pomalé reakce při přepočítávání trasy. n/quote]


Hmm to je otazne, stalo sa mi to asi 5 krat za 6 mesiacov co pouzivam 60csx. Skor mi vadilo, ze niekedy sa silou mocou snazi zist z hlavnej cesty na vedlajsiu typic. ked je nejaka dedinka vedla hlavnej - tak just chce ist cez tu dedinku :roll:
cpu: intel mb: asus ram: adata gpu: ati hdd: hitachi, maxtor psu: enermax case: thermaltake dvd-rw: lg lcd: acer cooler: zalman ntb: hp pda: htc foto: sony gps: gpsmap
zmizik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zmizik 28. 5. 2007 14:29

@vytrvalec: mam zaujem o to ako nastavit nepovolenu rychlost v navigacii + ak mas cas aj nejake fajn figle. Ja zatial vychadzam len z manualu.
cpu: intel mb: asus ram: adata gpu: ati hdd: hitachi, maxtor psu: enermax case: thermaltake dvd-rw: lg lcd: acer cooler: zalman ntb: hp pda: htc foto: sony gps: gpsmap
zmizik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cikorsky 28. 5. 2007 14:54

já jsem samozrejme taky pro nejake fajn figle :)
cikorsky
Junior

Odeslat příspěvekod kcdpt 30. 5. 2007 20:32

Tiež som sa stal šťastným majiteľom 60csx. Akosi mi prestáva stačiť pamäť. Celá Topo mapa v2 + auto mapa Slovenska zaberá viac než 64 MB karta. Nemá garmin nejakú vstavanú pamäť? Karty sice nie sú drahé ale uisťovali ma že tá dodaná bude stačiť aj s rezervou.
kcdpt
Junior

Odeslat příspěvekod cikorsky 30. 5. 2007 21:33

V dodavce je 64 MB karta, ale ta stačí asi jen na nejakou ořezanou verzi mapy (Lite) nebo proste jen část slovenska - jak jsme koukal na velikost v MB u ruznych map.
Já si určite pořídím nejakou asi 1-2GB kartu, ať se človek nemusí pořád starat, který kousek mapy muže smazat, aby tam mohl nahrát nejaký nový a bude klid.
Na te vestavene pameti v pristroji je tusim nahrana ta zakladni mapa Evropy - ale ta neni moc podrobna.
cikorsky
Junior

Odeslat příspěvekod kcdpt 31. 5. 2007 08:59

Neviete mi dať niekto tip ako funguje ukladanie máp v garmine 60CSX. Použil som mapsource. Po nahratí nových máp z počítača mi všetky staré TOPO mapy v1 v garmine zmizli. Nie je nejaký inteligentný spôsob komunikácie medzi garminom a CPU. (aby som hneď videl čo v ňom mám uložené, koľko je tam ešte miesta ...)
Dík
kcdpt
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 31. 5. 2007 09:51

Při nahrávání map se vždy nahrává všechno znovu - staré mapy se odstraní, nové se nahrají. Takže není třeba hlídat místo přímo v přístroji, stačí při výběru map v MapSource nepřesáhnout kapacitu jeho paměti.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kcdpt 31. 5. 2007 10:27

Skvelá informácia. Ešte jedna prosba : Má vplyv na rýchlosť navigácie a práce s navig. prístrojom veľkosť a zaplnenosť pamäte (sd karty). Rád by som kúpil väčšiu (1 GB) aby sa tam zmestili všetky mapy aj s rezervou do budúcnosti, ale nechcem ho spomaliť. Napadlo ma to preto, lebo neviem ako prepočítava a zobrazuje trasy na hranici jednotlivých máp.
ďakujem
kcdpt
Junior

Odeslat příspěvekod vytrvalec 31. 5. 2007 21:36

Do 60CSx jsem zakoupil pamět 1 GB a 512 MB. Na 512 MB mám Atlas ČR a Topo + spoustu místa na ukládání prošlých tras. Na 1 GB mám převážnou část Europe City Navigatoru (kompletní má cca 1,2 GB). Na původně dodané 64 MB skončil pouze Atlas ČR. Žádný výrazný rozdíl v rychlosti navigace v závislosti na použité kartě a jejím zaplnění neshledávám. V Picodasu mi kdysi řekli, že 60CSx neumí zacházet s kartou větší než 1 GB. Vzhledem k současným cenám na trhu proto doporučuji zakoupit právě kartu s velikostí 1 GB. Postačí základní - pomalý - model, 60CSx na rozdíl od fotoaparátů karty s rychlejším zápisem nutně nepotřebuje.
vytrvalec
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků