navigace XANAVI - Birdview

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod juramac 27. 12. 2006 14:50

V autech Nissan je navigace XANAVI - Birdview ,ale nikde o ni na netu neni mozne zjistit nic blizsiho. S jakymi mapami pracuje, zda mluvi cesky, jestli jsou mapy i ceska, a kdyz ano, tak jak dobre apod. Jedine- celkem 23 zemi, a ze mluvi 7 jazyky.....chtelo by to nejaky testik lidi z tohoto serveru, protoze tyto navigace jsou podle dostupnych info nejenom v Nissanech ale i v Renaultech a urcite neni malo tech, kteri by podobne info privitali. :D
juramac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Make Love and War 27. 12. 2006 18:08

Ahoj,

Xanavi som videl iba 1 krat. Zaciatkom roka v Nissan Pathfindrovi. Ceska republika tam bola. Slovensko nie. Cesky to " nemluvilo ". Treba sa asi opytat priamo u predajcu a dufat, ze to bude tam niekto vediet. Ich odborne znalosti tychto veci su katastrofalne :( .
Make Love and War
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AiR 27. 12. 2006 18:41

tak co jsem koukal, tak by to melo pracovat s mapami Navteq
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bluetake 28. 12. 2006 09:15

a kde jsi na tuhle info prisel ? To by pak bylo fajn, Navteq dela mapy pro Garmin a ty jsou velmi dobre. Pokud by tam slo DVD od Navteq, tak by to mozna i mluvilo cesky.........
bluetake
Junior

Odeslat příspěvekod tomco 28. 12. 2006 11:18

Hlas akym pristroj rozprava nie je vecou mapy. mapa len zobrazuje ulice. Hlas obsluhuje samotny pristroj. Pochybujem ze ten Xanavi bude mat cesky hlas.
Life is random.
tomco
Junior

Odeslat příspěvekod Make Love and War 28. 12. 2006 13:13

Xanavi skutocne berie Navteq mapy. Nikto ale nevie povedat, ako casto nakupuje od Navteq-u aktualizaciu. Je mozne ze 1x za 18 mesiacov. Preto budu mapy aktualne ihned po zakupeni a po roku a pol uz to bude hroza. Hlas by sa mohol dat upgradovat servisnym CD u dealera. Nespoliehal by som sa ale na to.
Make Love and War
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod juramac 28. 12. 2006 16:26

Ale Navteq nema obecne dobre mapy pro CR , ty se v prenosnych Garminech "dohaneji" doinstalaci Topo Czech. Ale Xanavi nebere mapy z flash disku ale primo z DVD a napr. TopoCzech na DVD neni...takze skutecne zbyva jen spolehat na samotne DVD Navteq , ktere je podle poslednich info velmi dobre jiz i v Polsku a nebo v Madarsku ale v Cechach asi stale beze zmen..... :( Takze klasicky, v novem Nissanu navigace na dve veci - na h.... a na p.. Domnival, jsem se, ze se za 3 roky xanavi polepsi ale je videt, ze CR skutecne neni pro takove zraloky, jako je navteq a nebo Xanavi zajimavy region.
juramac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod merok 2. 1. 2007 10:30

blog na serveru *.NL
/já osobně tomuto jazyku nehovím, ale někdo možná ano/

http://www.navigatieforum.nl/Forum/index.php?f=117

konvertovat by se měly dát mapy pro Garmin: NavTeq a TeleAtlas - nicméně se musí vypálit na DVD.
český hlasový výstup se musí rovněž řešit přepisem na CD - nahradi např. EN-D na EN-CZ - bohužel
merok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 25. 2. 2007 21:33

V Laguně mám poslední generaci renaulťácké navigace - což je vlastně převzatá Birdview - Xanavi od Nissanu.. Navigace pracuje s DVD od Navtequ - je tam celá Evropa včetně ČR a SR - poslední verze DVD je v26 2006/2007 - pokrytí ČR je perfektní asi tak po Vysočinu - potom už je to horší - hlavní tahy a pouze větší města až do ulic.. Na Slovensku taky nic moc, ale třeba Bratislava je podrobně do ulic.. Jinde v zahraničí to zná každý kanál na cestě.. :wink:

Čeština tam není - pouze Angličtina, Němčina, Francoužština, Španělština, Italština..

Nedá se tam ani dodělat - tato navigace nevezme žádné jiné mapy než od Navtequ - Xanavi - Zenrin..
Mr.Semtex
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mitak 21. 5. 2007 17:44

Chěl jsem si tu mapu taky kvůli příspěvku do fóra vyzkoušet, takže jsem si kvůli tomu musel koupit Pathfindera. Dostal jsem navigační CD z let 2004/2005. Sepsal jsem o tom nějaké info do uživatelské recenze na Pathfindera zde:

http://moje.auto.cz/mitak/nissan-pathfinder.html

Ve stručnosti se dá říct, že se podle toho v ČR jezdit nedá, protože i když je navigace sama o sobě dobrá, tak mapový podklad je naprosto žalostný. Je to použitelné jen pro Prahu a Brno. Bratislavu taky někdy vyzkouším, až se tam dostanu na výlet.
mitak
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků