navigátor AYTOBE

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hagrid 30. 4. 2007 06:34

Tak už sem opravdu naštvanej. ráno jí zapnu a zase vymalováno! nastavení, uložené adresy, domácí adresa a práce-včechno prázdné! :(
Zkusil sem aktualizovat pomocí přiloženého CD, a jestli i potom bude zlobit...půjde zpátky do krámu :,(
hagrid
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lenoši 30. 4. 2007 08:14

To hagrid

Já když jsem to koupil, tak jsem prvně dal sd kartu do čtečky a do cdrom cd a udělal update a vše makalo. Potom jak mi polovička dokoupila tu Západní Evropu (ZE), tak jsem na té kartě se ZE dostal cd a tak jsem udělal opět čtečka a cd = update. Potom jsem stáhl update na netu a to jsem udělal s oběmi karty update. No a potom jsem tu Východní Evropu sloučil na tu sd kartu se ZE. Nic se mi neztrácí vše mam uložené a fakčí to suprově. :wink:
Lenoši
Lenoši
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Uncleduke 30. 4. 2007 13:05

Nevíte prosím, jak by se prosím nechala zjistit aktuální verze map a firmware v přístroji? Nechce se mi přehrávat firmware když mi to víceméně funguje jak má (až na nesmyslné situace viz. výše) když nevím jestli bych si tím pomohl... Na aytobe.com je firmware ze srpna 2006 :-(... Na CDčku je uvedeno že je to "záloha", také nevím jestli to není stejná verze jako je už na kartě.
Uncleduke
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hagrid 30. 4. 2007 15:04

2 Lenoši:
Jak ráno provedl update s přiloženým cd, tak zatím maká jak má. Dovezl jsem máti do lázní a Zuzana /jestli by ti nevadilo, že jí tak taky říkám, ale to jméno k ní parádně sedí;)/ nás dovedla až před recepci!
A protože jsem si cestou tam neodmotával provázek, tak mě stejným způsobem dovedla cestou zpět do krámu a pak i domů. Takže, jak říkám, zatím maká jak má.
Písnu ti do soukromých, na něco se chci zeptat. :)
hagrid
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hagrid 1. 5. 2007 05:05

dneska ráno zase vymazáno! vše, i hodiny jinak. takže zítra poputuje šupem k prodejci. mám na to 14 dni, tak to krásně stihnu.už čekám 5 minut než najde signál.jdu dělat něco užitečnějšího, takže jdu do práce, zatím.
hagrid
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lenoši 1. 5. 2007 14:46

To tedy zírám, že tě tak zlobí mě to funguje a to už ji mám měsíc.
Lenoši
Lenoši
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hagrid 1. 5. 2007 19:40

Asi bych za ty prachy těžko kupoval jinou. Možná zkusim štěstí podruhý. Tahle je asi vyrobená na konci noční směny a to už sou ty děti v číně asi pěkně unavený ;)
hagrid
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 1. 5. 2007 23:40

Tak je venku test Aytobe na Navigovat. Psal jsem ho docela dlouho, nějak mi to nešlo od ruky - kvůli tomu jsem ale nakonec s Aytobe několik týdnů jezdil a myslím proto, že článek dobře odráží, jaké byly moje dojmy.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hagrid 2. 5. 2007 15:11

Zdravím Vás Marku, a děkuji, že jste v testu zmínil mojí maličkost... ehm, škoda, že to nebylo za jiných okolností ;)
Lenoši mi poradil, abych zkusil jinou než dodávanou kartu. Já jsem tedy naformátoval a updatoval nejen dodávanou 512mb SD kartu, ale i mojí starou noname esdé 256-ku z foťáku. To bylo ráno, a v poledne byla složka oblíbených opět prázdná. Vložil jsem do Zuzany /převzal jsem zcela trefné pojmenování od Lenošiho :)/ druhou - mojí kartu a zatím šlape jak má. V noci jsem v práci, tak jí protáhnu po městě a uvidíme jak pojede. Pak bych reklamoval jen paměťovku, anebo jí lupnu do foťáku.
4 all: všiml jsem si, že když vyhledám nějaký cíl, tak je možné ještě perem "doladit" polohu hvězdičky. Tak já jen, že to tu ještě nepadlo. Hezký zbytek dne.
hagrid
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hagrid 3. 5. 2007 07:43

Zatím funguje!
hagrid
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Uncleduke 3. 5. 2007 07:46

Zdravím, myslím že jste to napsal celkem výstižně. Nezkoušel jste u toho prosím vypnout statickou navigaci, jestli by to pak bylo nouzově použitelné pro geocaching? Taky je docela škoda, že nikde není řečeno jak _konkrétně_ ty mapy updatovat (i když ve všech reklamách je - nejspíš přes clipboard - zdůrazňováno "update map zaručen !"). Když jsme předvčírem jeli s přítulkou po novější silnici na Šumavě, tak byla paní z navigace zmatená že jedeme "po poli" :-). A na mimoúrovňovém sjezdu mne to mermomocí chtělo poslat doleva přes klandr - no, chybka se občas vloudí...
Uncleduke
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 3. 5. 2007 21:25

Ross se naštval, že jsem mu vymazal příspěvek o cracklém TomTomu, takže na protest vymazal všechny ostatní, co napsal. Trochu jsem to tady potom uklidil.

Lenoši: Odnesly to i vaše příspěvky, které teď neměly velkou souvislost. Vrátíme se zpět k Aytobe. Díky za pochopení.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hagrid 4. 5. 2007 05:51

Pro všechny, které bych nějak odradil od koupě Aytobe:
Přístroj je v pořádku, jen si chudák neporozumněl s dodanou kartou. Ale už je to v pořádku. Vše je na svém místě, nic se samovolně nemaže a nastavení je také stálé. ;)
hagrid
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod niknik 4. 5. 2007 10:52

pro M. Lutonský a všichni kdo tomu hoví:

Můžete mi prosím poradit, zda je lepší koupě Aytobe za 4300,- nebo Tomtom one new za 6000,-? Vyplatí se do Tomtom One New investovat cca 1700,- navíc - přinese to podstatné rozdíly nebo zlepšení? ( a pokud ano tak v čem)
Další otázka je na software - jestliže koupím Aytobe, tak bude s nějakou mapou. Pokud budu chtít dejme tomu za rok aktualizovat ( postaví se nové silnice, dálnice, křižovatky, přibudou satelitní městečka atd), je nutné koupit nové mapy, nebo aktualiozovat nějakým způsobem za poplatek ( a za jak velký) nebo jsou aktualizace zdarma?
Ten samý dotaz platí pro Tomtom One New - aktualizace map jakým způsobem?
PS: jakou jinou dobrou navigaci do ceny 6000,- nevím - přišel jsem jen na tyto dvě. U map mi jde hlavně o perfektní zpracování ČR. Dobře zpracované Slovensko by se mi také hodilo, ale tam asi u obou nic moc.. nevím..
Díky
niknik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 4. 5. 2007 11:49

Já bych si asi koupil One. Aytobe je takový noname a z hlediska podpory trochu víc věřím větší značce. Kromě toho software TomTomu je mi příjemnější.

Aktualizace: výrobce Aytobe není vůbec vidět a o nějakých aktualizacích spíš pochybuji. U TomTomu bývají, jsou ale placené.

Pokud chcete kvalitní Slovensko, musíte se dívat po přístrojích, které jsou postaveny na odrůdách iGo: tj. Mio, MyGuide.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků