Ktery BT GPS modul pro siemens SK65 ?

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jerry 25. 2. 2007 20:45

Dobry den,
Chci se zeptat, zda nekdo z vas pouziva uspesne nejaky bluetooth GPS modul se Siemensem x65 nebo x75?

Ja zatim pouzivam neznackovy GPS BT74R z taiwanu, ktery funguje dobre, ale se chova, jako kdyz je zapnuta staticka navigace (agresivni filtrovani, ktere pomaly pohyb, jako je chuze, vicemene ignoruje). Jelikoz se mi pro chipset RFMD nepodarilo najit jedinou zminku o tom, ze by se to dalo vypnout, ale nasel jsem spoustu tvrzeni, ze to vypnout proste nejde, tak uvazuju o porizeni jineho GPS modulu.

Problem je, ze jsem zkousel 2 jine moduly a v obou pripadech se vyskytl zasadni problem s komunikaci se siemens telefonem. Jedno byl 16 kanalovy nemetrix neznameho vyrobce, druhy byla znama Nokia LD3W (nebo jak je ten typ, prodaval to Eurotel). Nekolik minut vsechno fungovalo, ale pak bud spadlo spojeni (casto s chybou Interni chyba bluetooth) nebo se seknul/vypnul cely telefon. A pokud se po preruseni spojeni telefon nevypnul, vetsinou neslo spojeni znovu navazat dokud se telefon nezresetoval. Stejny problem s obema moduly mela SK65, S65 i S75, ale pocitac nebo SE P910i problemy nemely.

Proto bych ocenil nejaky tip, jaky modul poridit, aby bylo jiste, ze s mym telefonem (SK65) fungovat bude. Pochopitelne bych chtel modul, ktery statickou navigaci nema nebo lze snadno vypnout, podporuje WAAS/EGNOS a cim presnejsi, tim lepe (->GC).

Jeste lepsi by byla rada, jak v RFMD vypnout filtrovani polohy (stacila by specifikace ridicich kodu), ale v to uz prilis nedoufam. :cry:

Predem diky za rady.
Jerry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wsx234 6. 3. 2007 08:58

ja mam Siemens S65 a Navilock BT338 a ide super. Aky software pouzivas?
wsx234
Junior

Odeslat příspěvekod wsx234 6. 3. 2007 09:01

to, ze ak spadne spojenie, je nutne telefon resetovat poznam dobre. je to chyba telefonu a problem trochu aj je v tom, ze software nespravne obsluhuje spojenie.
wsx234
Junior

Odeslat příspěvekod Jerry 6. 3. 2007 18:48

Ahoj,
Tve prispevky si trosku odporuji, muzes to prosim trochu ujasnit. Nejdriv pises, ze jde super a v zapeti pises o padani spojeni.
Jak casto ti to spojeni tedy pada, respektive jak dlouho obvykle spojeni vydrzi nez spadne?

S tou GPS BT74R mi spojeni vzdy vydrzi az do vybiti baterie a pokud se nekdy bluetooth seklo, tak jen pokud jsem rychle GPS odpojil a znova pripojil, ale spojeni s ostatnimi GPS, ktere jsem zkousel nevydrzelo dele nez hodinu, coz je pro me nepouzitelne.
Pokud by BT338 fungovala stabilne, tak bych o koupi vazne uvazoval.

Software pouzivam vlastni, bude to jedna z casti moji diplomky, ale samozrejme jsem vyzkousel i vsechny jine programy, ktere jsem pro siemens nasel, abych se presvedcil, ze jde opravdu o problem hardware.
Stravil jsem s tim pomerne dost casu, takze si troufnu rict, ze padani spojeni s nekterymi GPS je vinou nekompatibility telefonu s gps, mozna nejaka chyba ve firmware, ale navigacni aplikace to proste neovlivni.
Ze ma siemens v rade x65 pomerne problematicky vyresene bluetooth (hlavne z pohledu java aplikaci) jsem si overil i na siemens developer foru. Driv jsem doufal, ze to vyresi novy firmware, ted uz je zrejme, ze novy fw pro SK65 uz nebude. :(

Jinak z cizich navigacnich programu se mi rozhodne nejlepsi zdal TrekBuddy, jeho vyvoj uz nesleduju, ale uz pred pul rokem to byla kvalitni aplikace.
Jerry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wsx234 7. 3. 2007 20:41

pisem, ze samotny bt338 je super. spojenie vydrzi az do "uplneho vitazstva" ;o)

ale telefon ma chyby. soft si kodim sam a ak nedavas pozor, tak mozes zrusit bluetooth spojenie tak, ze uz nenabehne a je nutne telefon restartovat. ako vravim, je to chyba telefonu. ako sam spominas, znama "interna chyba bluetooth" s ktorou si sa stretol. ak sa mozem spytat, co to kodis? ja kodim totoz tiez jednu navigacnu aplikaciu :o)
wsx234
Junior

Odeslat příspěvekod Jerry 7. 3. 2007 21:41

Diky za odpoved, tohle jsem chtel slyset. Kdyz jsi bt338 koupil, tak mela funkci staticke navigace (filtrovani pomaleho pohybu) uz vypnute nebo si to musi clovek vypnout sam?
Kazdopadne kdyz to ma sirf3, nemelo by vypnuti filtrovani byt problem, coz je jedine co mi vadi na me GSP BT74R.
Naposledy upravil Jerry dne 8. 3. 2007 17:18, celkově upraveno 1
Jerry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wsx234 8. 3. 2007 13:24

myslim, ze toto je uz skor debata na sukromne spravy a prenesme sa tam ...
wsx234
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků