Dnes jsem byl v Lidlu a maji mit navigaci...

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod popin914 21. 2. 2007 10:34

khonsun píše:Nevite nekdo o programku pro prepocet stupnu na deci? V navigaci jsou souradnice uvadeny v desetinem formatu a mapy na netu maji vetsinou jen format v sedesatinovem deleni. Prepocitavat je drina.


Není potřeba žádný program, v nastavení souřadnic se dá přepnout do šedesátinového dělení.
popin914
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod popin914 21. 2. 2007 10:43

ok2clj píše:Ahoj,
tak jsme to koupili. Ochotne ukazali na predvadecim kousku. Jmenuje se to MyGuide Navigator 4000. Po vyzkouseni prijemne prekvapeni, vsechno vypada kvalitne a funkcne. Drzak, display a software. Beha to na iGO 2006 pod nazvem MyGuide 6.0. Je tu jedinej problem, licence programu je MyGuide Eastern Europe. Mapy jsou formatu fbl, tak jako u iGo. Je nejaka moznost do toho nacpat mapy zapadni Evropy (Rakousko, Nemecko a pod.)? Kdyz je nahraju na storage card, jsou zamcene. Pri nahrani jineho licence.db to napise hardwareIDchanged.


licence.db (licenční soubor West iGO 2006) musí být nahrán na paměťové kartě ve složce MyGuide spolu s maps.(ne v ní).
originál licence.db uložená v přístroji musí zůstat.(je pro East europe)
popin914
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LJLJ 21. 2. 2007 11:05

Ve stejne cenove kategorii se da jeste sehnat navigace Evolve v cene mirne nad 6tisic korun (internet prodejny), zda se ze ma mirne vykonnejsi procesor a lepsi obrazovku, ale obsahuje jenom mapu CR, nic vic. V porovnani s tim Lidl nabizi za nizsi cenu mnohem vic. Ted tedy jeste aby nebyly problemy s aktualizacemi, ci dokoupenymi iGo West mapami.
LJLJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LJLJ 21. 2. 2007 11:34

popin914 píše:Já to mám taky z Lidlu, na kartě s West mapou musí být licenční soubor pro západní mapy,originál karta to musí mít. Mě to funguje bez problémů. No i kdyby ti to nešlo, za 5000 Kč mít ČR a celý východ je dobrý ne? např. Garmin má jen ČR!a/quote]


Muzu se zeptat na doporuceni kde koupit original kartu West EU? Treba nektery konkretni internetetovy obchod? Nebo pockat? Ve foru probehla informace ze zakaznicka linka Lidl hlasi ze bude k mani karta behem 2-3 mesicu - ze by primo v prodejnach Lidla? Zni to zvlastne, ale pred casem by nikdo necekal ani ze Lidl bude prodavat navigaci...Diky
LJLJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LJLJ 21. 2. 2007 12:06

Muzu potvrdit ze Chorvatsko je zpracovane velmi dobre, jak Zahreb, vnitrozemi tak i pobrezi. Zatim jsem zjistil jen ze neni aktualizace nove stavene casti dalnice k hranicim se Slovinskem (prechod Macelj), ale tam prace pokracuji prubezne, takze se situace porad meni.
LJLJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LJLJ 21. 2. 2007 12:14

Mam otazku - mozna je hloupa, jsem zacatecnik. Da se "dostat" do navigace pro aktualizaci softwaru (stahnuti dalsiho hlasu pro navadeni, pripadne aktualizace map atd.) i bez ctecky karet? Navod k pouziti (trochu zmatecne prelozeny pro nezkuseneho) mluvi o primem propojeni pomoci USB. Kdyz jsem to udelal, PC vubec nenasel ci nezobrazil pripojeni pristroje (jako zobrazi treba vnejsi disk ci fotak atd.). Neni tedy "kam jit". Kdyz jsem zkusil nejdrive otevrit instalacni CD, PC jej sice otevre, ale zobrazi pouze seznam map. Nabidne "Refresh", ale "nevidi" SD kartu. Takze opet neni "kam jit". Musim si sehnat ctecku karty, nebo delam neco spatne? Domnival jsem se (mozna naivne), ze budu moci SD kartu aktualizovat ci na ni nahravat soubory (i treba foto, MP3 hudbu) primo v navigaci z PC pres USB. Diky za radu.
LJLJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deimos9 21. 2. 2007 14:22

popin914 píše:
ok2clj píše:Je nejaka moznost do toho nacpat mapy zapadni Evropy (Rakousko, Nemecko a pod.)? Kdyz je nahraju na storage card, jsou zamcene. Pri nahrani jineho licence.db to napise hardwareIDchanged.


licence.db (licenční soubor West iGO 2006) musí být nahrán na paměťové kartě ve složce MyGuide spolu s maps.(ne v ní).
originál licence.db uložená v přístroji musí zůstat.(je pro East europe)e/quote]


Takze mozte potvrdit, ze to s origos zapadnou europou ide? Nechcel by som totiz mat navigaciu limitovanu len na vychodnu euopu... Dakujem za radu :roll:
deimos9
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod popin914 21. 2. 2007 14:26

Když nemáš čtečku karet,tak je potřeba stáhnout a nainstalovat
Microsoft ActiveSync,(je free)pak je možno prozkoumávat celé Windowsy a storage card (to je karta) v Navigátoru.
Do storage card je možno dávat MP3, foto a doplňovat mapy.
popin914
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod popin914 21. 2. 2007 14:40

Z dodávaného CD je možno na větší kartu (do 2 GB) nahrát mapy s příslušenstvím, (je možno si vybrat mapy které jsou potřeba)protože na originální kartu 256MB se mnoho fotek a MP3 nevejde.
popin914
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deimos9 21. 2. 2007 14:43

Tak to je super, vdaka za odpoved. Je vobec nejaky vazny nedostatok, kvoli ktoremu by sa to nemalo kupovat? Mne to pride ako prva navigacia pre nenarocneho uzivatela celkom v poho a navyse za super cenu...
deimos9
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LJLJ 21. 2. 2007 15:35

LJLJ píše:Mam otazku - mozna je hloupa, jsem zacatecnik. Da se "dostat" do navigace pro aktualizaci softwaru (stahnuti dalsiho hlasu pro navadeni, pripadne aktualizace map atd.) i bez ctecky karet? Navod k pouziti (trochu zmatecne prelozeny pro nezkuseneho) mluvi o primem propojeni pomoci USB. Kdyz jsem to udelal, PC vubec nenasel ci nezobrazil pripojeni pristroje (jako zobrazi treba vnejsi disk ci fotak atd.). Neni tedy "kam jit". Kdyz jsem zkusil nejdrive otevrit instalacni CD, PC jej sice otevre, ale zobrazi pouze seznam map. Nabidne "Refresh", ale "nevidi" SD kartu. Takze opet neni "kam jit". Musim si sehnat ctecku karty, nebo delam neco spatne? Domnival jsem se (mozna naivne), ze budu moci SD kartu aktualizovat ci na ni nahravat soubory (i treba foto, MP3 hudbu) primo v navigaci z PC pres USB. Diky za radu.


Ma-li nekdo stejny problem, uz mi na nej nejaka dobra duse odpovedela v souvisejicim foru v Navigovat. cz
LJLJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deimos9 22. 2. 2007 09:27

popin914 píše:


licence.db (licenční soubor West iGO 2006) musí být nahrán na paměťové kartě ve složce MyGuide spolu s maps.(ne v ní).
originál licence.db uložená v přístroji musí zůstat.(je pro East europe)e/quote]

Poslal som Ti SZ, mrkni na to pls.
deimos9
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martinsip 24. 2. 2007 21:32

Zdravím. Nevíte někdo o nějakém pouzdru na tuhle navigaci ?
Apropos, taky jste marně v krabici hledali stylus ? Zatím ho nemám, tak ťukám zavřenou propiskou. Nehrozí mi poškození displeje ? A mám si pořídit fólii ? Nemám zkušenosti s dotykáči.
Dík za odpověď
martinsip
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rocco 24. 2. 2007 22:05

Pouzivam paratka ,tech mam po kapsach porad dost.
Rocco
Junior

Odeslat příspěvekod pi.da 24. 2. 2007 22:31

a tos jí koupil v LIDLU v Česku???Mně to na origo west igo nechodilo
pi.da
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků