GPS navigace na mobilu SE K750i

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lives 23. 11. 2006 10:57

O par prispevku vyse citujes Bieleho vlka - takze asi mluvis s nim. Ja jsem te jen upozornil, ze jeho program nema vyresenou komunikaci pres internet, nema zajisten server, na ktery by pozici jednotlivych uzivatelu mohl ukladat a ze by to bylo dost prace. Navic se pri freewarove resenem vyvoji aplikace tezko hledaji finance na provoz takoveho serveru.

Ty vsak argumentujes tim, ze aplikace J2meMap uz ma vyresenou komunikaci pres internet a stahovani map. :x
lives
Junior

Odeslat příspěvekod peterg 23. 11. 2006 11:15

Bol to navrh. Navrh v pripade, ze by niekedy riesil aj komunikaciu cez internet. Avsak Ty si mal ine pripomienky:
1. ze som chcel najst kamarata cez jeho gps, len s mojim bluetooth, bez vlastneho GPS (to nebola pravda)
2. ze som pisal o stahovani jeho map (nie pisal som o mapach v inom programe)
3. ze som chcel, aby vytvoril funkciu k cudziemu programu (nikdy som to nenavrhoval)
Takze neviem, kto tu pise nezmysli. Dal som navrh aj preto, lebo ked niekto nieco programuje, mal by mat predstavu o funkcnosti programu. Predpokladam, ze pri programovani komunikacie cez GPS, ze planuje casom komunikaciu s nejakymi mapami. Dalej predpokladam, ze by chcel aby mal program zaujimave funkcie. Funkcia o ktorej pisem ja je urcite velmi zaujimava.
peterg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lives 23. 11. 2006 11:22

ok, asi jsme si nerozumeli.

Jinak me ta funkce zas tak zajimava neprijde. Nedokazu si dost dobre predstavit ze budu chodit ze zapnutou gpskou a programem, ktery bude kazdych 15minut odesilat moji polohu na internet, jen proto, aby moji kamaradi vedeli kde prave jsem.
Rekl bych ze ucel uplne stejne splni, kdyz mi kamarad na vyzadani posle sve souradnice smskou.

K zapomenutem kamaradove mobilu v ukradenem aute se radsi vyjadrovat nebudu. Casto si zapominas mobil se zapnutou gpskou u kamarada v aute? :D
lives
Junior

Odeslat příspěvekod peterg 23. 11. 2006 11:39

No zase sme sa nerozumeli. Ten druhy nemusi mat ten program. Staci, ze ma GPS a je zapnute. Nejde tak ani o kamarata (to je brane ako vseobecny vyraz pre spriatelene GPS). Ide skor o auto, ale mozno to vyuzit napr. pri monitorovani deti. Takyto modul by sa mohol zakomponovat napr. do skolskej tasky (ale to uz je vec pre vyrobcov GPS a vlastne nesuvisi s napadom v programe) Jediny, kto bude komunikovat cez GPRS, je majitel K750i. Satelity dokazu komunikovat s GPS modulom aj bez internetu. Najdu kamaratov modul, server to zaznamena a ked ho budem ja hladat, pripojim sa na internet pomocou tohto programu a najdem ho.
peterg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lives 23. 11. 2006 12:11

Tak to asi fungovat nebude. Satelit nema moznost komunikace s gps pristrojem. GPS modul pouze umi prijmat signal ze satelitu a vypocita z toho tvoji polohu. Rozhodne neumi aktivne cokoliv odesilat, takze to takhle nejde. Jediny zpusob je zpetnou komunikaci obstara jine zarizeni - ten mobil a odesle data o poloze na internet.
lives
Junior

Odeslat příspěvekod vlk_ 23. 11. 2006 20:00

nazdar kluci! :)
celkom sranda citat to tu :)
.. ale ako napad to nieje zle, dokonca som uz skor rozmyslal o nejakej podobnej vlastnosti, sice v trochu inom zneni, ale vyuzivala by tiez online server.
jo, a server urcite predstavuje najmensi problem.
skor vacsi problem je v case ktory tomu treba venovat, a jeho malo, takze vyvoj vlkgps zdaleka nejde tak rychlo ako by som si predstavoval.
tak zatim caf!
http://vlkgps.bielyvlk.sk/
vlk_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yety 2. 12. 2006 17:38

Ahoj Vlku, to jsem nevěděl že si z Prešova .Já jsem se tam 4 roky učil navojenské letecké škole v roce 1980-1984 :) Ještě by jsi mohl udělat nějaky kompas treba jako pásek na horní straně screenu :wink:
Naposledy upravil yety dne 2. 12. 2006 17:41, celkově upraveno 1
yety
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 2. 12. 2006 17:41

Prosim uklidnete se. Nejen ze tu z toho vzniknul chat, ale ted se tu jeste budte bavit o tom, kdo odkud je. Na to prosim pouzijte SZ nebo icq. Dekuji za pochopeni.
jannnn
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod landys 11. 12. 2006 13:26

Jéé, všechny zyhle stránky jsou o navigaci se SE K750i? To jako potřebujeme 5 stránek příspěvků na to abychom konstatovali že nic kvalitního neexistuje?
BMW 535i LPG ;-)
Bel 945CZ v. 5.6
Parrot 3100 LCD
Yakumo Delta 300 GPS+TomTom 6.00,Dynavix,SmartMaps,iGo,...+Krusell
Nokia N80ie+TomTom 6.010+Krusell
landys
Junior

Odeslat příspěvekod yety 11. 12. 2006 21:07

Ale díky tomu se u vlka rýsuje celkem slušnej navi soft a free.
To je málo v době kde každej hrabe jako najatej? Sorry , ale s tím nemůžu souhlasit. Nebejt tohohle fora, tak někteří z nás ani neví ,že takové softy existují a ty nemáš žádný právo něco pomlouvat. Ani nevím z jakýho titulu. Až sám nebdu mít. :pozor2
yety
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mihals 11. 12. 2006 21:41

tak vysla asi pred tydnem nova verze GPSJ. uz je pridana mapa cele evropy, ale neni mozne zvolit mesta pro navigovani. pry se take dostane do novejsi verze moznost importu a exportu GPS dat, tak snad.
http://www.gpsj.eu
www.mihals.eu
mihals
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlk_ 12. 12. 2006 03:00

no dnes som vydal o5 novu verziu a ma uz podporu exportu GPX, WPT, .. a to aj cez bluetooth, a funkcnost nielen na sony ericssonoch. http://vlkgps.bielyvlk.sk/
vlk_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mihals 12. 12. 2006 04:20

no parada, urcite vyzkousim, pokud bude fungat na me 6234 a pokud bude spokojenost, tak doufam, ze mas na strankach "donation button" :wink:

edit: tak to funguje :tleskani: , jeste bych se optal, zda by byl mozny nejaky navod, pripadne zda je mozne zadat waipoint rucne primo v telefonu? Diky! :D
www.mihals.eu
mihals
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlk_ 12. 12. 2006 08:33

jasne, nejaky "navod" mam na strankach ... ale ok:
Menu->Waypoint..->Save..
vyplnis co vidis, a zvolis "Save!", ak chces upravit viac:
Menu->Waypoint..->Select.. (alebo Search)
pohladas svoj waypoint a mozes upravovat vsetky ostatne udaje, nakoniec o5 zvolis "Save!"
vlk_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mihals 12. 12. 2006 13:56

aha, takhle to funguje :lol:
a mohl bys mi prosim jeste vysvetlit ten export/import? vypada to, ze na me NK6234 to nefunguje. kdyz si vytvorim POI a chci ho exportovat, tak se mi sice vyhleda zarizeni BT v dosahu (NoteBook), ale zadna data se neodeslou. to same plati pro import. ukaze se jen napis import file, ale jak to funguje...? asi vypadam jako "dumb", ale trochu to nechapu :lol:
Diky!
www.mihals.eu
mihals
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků