Navigace s leteckou ortho-foto-mapou? Existuje to?

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ondra S. 4. 1. 2020 14:57

Nejsem příznivce navigací, protože přispívá k debilizaci řidičů, ale když už něco mít, měl bych speciální požadavky.
Tuším, že by mi asi stačil lepší moderní androidový tablet tak 8 inch s kvalitním GPS, případně s možností připojení externí citlivější antény pro GPS signál.
Představuji si základní mapy, asi jako v aplikaci MAPY CZ od seznamu, mají výbornou mapu s turistickou náplní, cyklostezkami a dá se to stáhnout a uložit na paměťovou kartu offline. Já si to ale představuji ještě trochu jinak, tedy základní mapu, do které by se daly zapínat vrstvy, tedy třeba jako má google provoz, nebo vrstva turistická se značkami a turistickými body zájmu a vrstva cyklo s cyklostezkami a informacemi pro cyklisty, případně ještě další vrstvy.
Moje největší přání je ale abych si tyto vrstvy mohl zapínat i do letecké orthophotomypy v navigaci a celé to navíc fungovalo offline. Celé by se to mohlo aktualizovat třeba přes wi-fi, když by byla uvolněna nová orthophotomapa. Taková navigačka by se mi líbila úplně nejvíce jak možno.
Dále při plánování cest mi chybí volba: vyhýbat se centrům měst, kde hrozí zdržení, tuto volbu nemají žádné navigace a ještě by to mohlo spolupracovat s waze z hlediska detekce kolon dopravních omezení a zdržení, ale tady chápu, že by to muselo už být online, třeba přes wi-fi bránu na mobilním telefonu s datovým tarifem, což rozhodně není nemožné, nebo neproveditelné.

Obecně když chci leteckou mapu v navigaci, je obrovský problém, ale online to takto jde, ale zase do toho nezapnu vrstvu turistické značky, což ale uměla stará verze seznam map, dokud ještě nebyly offline mapy zdarma ke stažení, jako to je dnes, bohužel jste ale pak byli závislí na mobilním signálu sítě. Vývojáři se vymlouvají na obrovské objemy dat, ale když dnes lze koupit i paměťové karty 500gb, tak by to snad nemuselo být až tak moc neproveditelné to dostat do offline režimu.
Nenávidím nesmyslná omezení, debilní zákony, buzeraci a hlupáky! Ramcově souhlasím s panem Jandou!
Ondra S.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rubic 13. 1. 2020 09:58

Ondro, probuď se, všechna Tvá přání navigace splňují, nikoli však v jednom přístroji. Vložením průjezdního bodu se řada navigací Garmin i jiných výrobců více než 10let starých umí vyhnout centru města. Aby navigace přinášela radost z používání - musíš si jí vybrat sám, to za Tebe nikdo neudělá. Návody k použití jsou dostupné.
Garmin Nüvi 765T Lifetime, CN Europe NT 2020.20_ 3D, CN_Europe_NT_2020.20, Atlas_Czech_2012_NT_3D budovy, Adresy_CR_v2, Garmin_Express v7.5.0.0
Rubic
Junior

Odeslat příspěvekod Ondra S. 16. 1. 2020 10:13

Celkem chápu, že to co chci, mohu mít, ale problém je právě že ne v jednom přístroji.
Leteckou ortho-photo-mapu mohu mít v dotykovém mobilu a tabletu, ale bohužel nikoliv offline.
Ještě jsem neviděl navigaci, která by fungovala s leteckými mapami offline, nebo letecká 3D
, vždy jsou tam právě jen ty vektorové mapy kvůli nárokům na velikost úložiště. Ty vrstvy sice má google, ale neumí vrstvu s turistickými značkami a cyklostezkami, což ho pro moje potřeby deklasuje z 85% proti mapy.cz od seznamu.
Ten fígl s průjezdními body znám, ale nedokážu navigační software donutit, aby to takto spočítal vždy a automaticky, přitom je to celkem logický požadavek, průjezd centry je přitom pohodový jen cca 22-6h, jinak je to nepříjemné, zdržující a otravné.
Takže ortel je: Navigace s offline leteckou mapou aspoň na ČR zatím není dostupná, bohužel, dokud někdo neudělá software, který by načítal z internetu čtverce letecké mapy a ukládal je se souřadnicemi na paměťovou kartu a zpřístupňoval je offline a používal pak jako mapu pro navigaci. Přitom pro lidi, kteří se zabývají tvorbou mapových aplikací by přesně tohle nemohl být nějaký zásadní technický problém. Vrstvu turistické značení měl seznam ve staré verzi map, takže ta by se do toho dala aktualizovat a pak použít. Problém vidím v tom, že tohle nikdo nechce udělat, přitom technicky to nebude nějak zvláště složitý problém. Vždyť i google umí zpřístupnit malý kousek letecké mapy offline, tím že ji stáhne a uloží, tohle by dělalo vlastně totéž ovšem na úrovni krajů, nebo států.
To, co chci zatím nedostanu, Souhlas?
Nenávidím nesmyslná omezení, debilní zákony, buzeraci a hlupáky! Ramcově souhlasím s panem Jandou!
Ondra S.
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků