Editace map v OpenStreetMap

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Swejzi 9. 10. 2010 14:54

Pokouším se doplnit mapu v okolí mého bydliště, ale je problém trefit pozici cest a objektů. Dá se nastavit, že v pozadí se zobrazí mapa z jiného zdroje podle které se dá "kreslit". Potřeboval bych tam dostat nějakou fotomapu, nejlíp z Mapy.cz nebo z Googlemap, ale nevím jaký link tam vložit aby to fungovalo. Poradí někdo?
Swejzi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kýbl 10. 10. 2010 11:58

Mapy.cz nebo Google mapy jsou pro OpenStreetMap nepoužitelné - jejich licence neumožňuje vytváření odvozených děl. Je potřeba je brát tak, jakoby byly plné easter-eggů - záměrných chyb, podle kterých se může odhalit kopírování (neexistující ulice, prohozené názvy ulic, posunuté domy a POI…). Komerční mapy tyto chyby obsahují.

Použij katastrální mapu, mapu ÚHULu nebo - pokud jen zakresluješ něco, co už znáš - mapy CENIA. Viz http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Wiki ... ic/freemap
Rád si nechám poradit, když vím míň ;-)
kýbl
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xtonda 14. 10. 2010 20:38

Tohle je zajímavá problematika, jaká je vůbec použitelnost mapových děl státních institucí jako je např. Základní mapa ČR nebo Digitální atlas ČR VGHMÚř Donruška v systému IZGARD http://izgard.cenia.cz/ceniaizgard/uvod.php ?
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod Sikus 12. 3. 2014 09:27

Nějak stále nechápu, jak si mohu dát vlastní mapové podklady pro editaci OSM. Zkouším zakreslovat přímo na webu OSM, z prvého menu dám Nastavení pozadí (zkratka b) a vyberu Vlastní. Jak ale zadám mapu, aby se mi zobrazila?

Jsem v úpravách OSM začátečník, tak prosím polopatě.
Zdravi Šikus
Sikus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gumajz 12. 3. 2014 10:53

To tě nikdo nebude učit. To musíš sám....přeji trpělivost, zase taková sranda to není...
Gumajz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sikus 12. 3. 2014 12:06

Už se mi podařilo nalézt nějaké zajímavé informace. Dobrá je komunita na G+https://plus.google.com/communities/111981115616957848548. Tam jsem nalezl http://osm.zby.cz/quickstart a tam je přímo odkaz na mapy UHUL, který fungoval. Koukám, že nabízí Pavel Zbytovský i školení na OSM na zmiňovaném webu.
Zdravi Šikus
Sikus
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků