Stránka 1 z 2

mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 8. 2008 20:28
od dezavy
Zdravím všechny,
na úvod: jsem naprostý laik, co se navigací týče:-)
potřebuji poradit, co jaká mapa znamená?? Známý si koupil Nuvi660 s mapou TOPO CZECH 1.2
Zjistil ale, že je docela stará, jelikož plno silnic v ní chybí a tak čeká na aktualizaci. Nyní vyšla nová mapa TOPO Czech 2. Zárověň ale na stránkách Garminu je mapa ČR Atlas 10Rv7 a nyní nevíme, kterou si má stáhnou a použít. Jestli jsem tomu dnes dobře pochopil, tak mapa TOPO je především na turistiku a druhá verze Atlas je pro použítí v autě?
On to má jen pro použití v autě, tak bych rád věděl, kterou má použít, páč jeslti jsem rozdělení map dobře pochopil, tak verze TOPO, co zakoupil i s přístrojem, je pro něj zbytečná a zbytečně i čekal na aktualizaci?

všem velice děkuji

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 8. 2008 21:09
od Marek Lutonský
Když má Topo Czech 1.2, má automaticky nárok i na Atlas Czech 7 - dá se stáhnout a odemknout.

Topo Czech 2 je nová verze turistické mapy, ale jestli mu jde jen o navigaci v autě, nejlepší bude, když si stáhne Atlas Czech 7.

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 8. 2008 21:55
od Jintaj
Topo Czech se na navigování v autě příliš nehodí. Občas Vás navede na lesní cesty, zákazy vjezdu, apod. Na kolo, treking a geocaching je skvělá, ale málokdo chodí s autonavigací na houby, že...

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 8. 2008 22:02
od dezavy
díky, a jestli dobře chápu, tak AtlasR10v7 je to samé, jako TOPO(co se týče autonavigace) jen TOPO má navíc turistické cesty?
Na Garminu je, že Atlas je aktualizován z konce roku 2007, ale u TOPO nic nepíšou!! Nevíte jak je to v tomto případě.
Jinak Vám moc děkuji, už jsem si v tom udělal obrázek a hodíme tam AtlasR10v7NT.
Opravdu mockrát thx

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 8. 2008 14:39
od Marek Lutonský
Topo Czech 2 má stejnou silniční síť jako Atlas Czech 7.

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 9. 2008 13:24
od suttorad
Marek L. píše:Topo Czech 2 má stejnou silniční síť jako Atlas Czech 7.

... a routuje rovnako zle, ako Atlas 7. Ako inak by mohla viest po ceste oznacenej ako bezna, no s takymi zakrutami, ze som si v zrkadle videl zadne cislo vlastneho auta :D

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 9. 2008 16:40
od Romstar
Zdravím, vypadá to, že v podstatě můžete stáhnout zdarma jen Atlas 7, ale doporučuji ve formátu NT, který je pro Vaši gps. Na tomto odkazu zadejte výrobní číslo přístroje, které je po výklopnou anténou a je to něco jako 17T289320 např. a zjistíte odemykací klíče k mapám.
http://www.garmin.cz/unlock/enter_map_serial.php

Pokud je tam jen Topo 1,20 a nějaký Atlas tak máte nárok na aktualizaci Atlasu 7 zdarma


Odeslat příspěvekod Romstar 4. 4. 2008 08:08
Posílám postup instalace map, ale upozorňuji, že již je nová mapa Atlas 7 NT, která se dá stáhnout na adrese http://www.garmin.cz

Dobrý den,
posílám postup instalace map do navigace:

1) Nyní si stáhněte si instalační soubory map Topo Czech a Atlas 10R zde:

http://www.garmin.cz/download/TOPO_Czec ... h_v120.exe

http://www.garmin.cz/download/Atlas_10R ... vi_TYP.exe

2) Nejprve spusťte instalaci mapy Atlas 10R v6. Postupujte podle pokynů.
Neinstalujte češtinu!!! Potom spusťte instalaci Topo Czech. Postupujte
podle pokynů. Neinstalujte češtinu!!!

3) Nyní si stáhněte aktualizaci programu MapSource, k dispozici zde:
http://www8.garmin.com/software/MapSource_6136.exe

4) Spusťte si staženou aktualizaci. Postupujte podle pokynů.

5) Spusťte aplikaci MapSource, pokud bude vyžadovat odemčení zadejte oba
odemykací kódy, které zjistíte zde:

http://garmin.cz/unlock/enter_map_serial.php

Na těchto stránkách zadáte registrační číslo mapy (nálepka na horním víku
zevnitř krabice nebo na obalu CD) nebo výrobní číslo přístroje (na přístroji 8-9 místný
kód).

Odemykací proces poté vyžaduje zadat registrační kód, nic nezadávejte -
netýká se to těchto map. Pouze proces ukončete a vraťte se do programu
MapSource.

6) Pokud jste úspěšně nainstaloval obě mapy, v levém horním rohu se objeví
rozevíratelné položka s výběrem těchto map.

7) Pro nahrání map do přístroje propojte navigaci přes USB s PC. Vyberte
nástroj MAPA a potom si označte celé území. Pro zobrazení celé mapy
stiskněte klávesovou kominaci CTRL a - (minus). Celé území označíte
podobně jako ikony na ploše počítače (levou myší přetáhněte přes celé
území a pustťe). Označené území "zrůžoví". Pokud chcete nahrát více map do
přístroje najednou - přepněte vlevo nahoře na požadovanou mapu a obdobně
označte území pro nahrání do navigace.

8) Nyní, když máte označeny všechny požadované mapy, pošlete je do
navigace pomocí nástroje Převod - Odeslat do zařízení (Transfer).

9) Program si sám nalezne připojený přístroj, poté zkontrolujte, zda máte
zaškrtnuté políčko Mapy a dejte Odeslat (Send).

10) Nyní proběhne instalace map do přístroje - Hotovo.

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 9. 2008 19:15
od .Honza.
Dobrý den,
jenom nesouhlasím s doporučením map ve formátu NT, pokud existuje i obyčejná verze a to z důvodu rychlosti výpočtu trasy.
Pro srovnání např.výpočet stejné trasy přes půl republiky v Garminu GPSMap 60 CSx fw 3.60

...........................Atlas Czech 7...Atlas Czech 7NT
Doba výpočtu trasy
v GPS [s].................... 27,7...............37,0
................................27,5...............40,3
................................27,5...............39,1
................................27,5...............36,9
................................27,6...............37,0

Zajímavý je rozptyl hodnot u verze NT

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 9. 2008 20:01
od Romstar
Zdravím, já používám Atlas 7 NT a půl minuty určitě nepočítá ani přes celou republiku :-)

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 9. 2008 20:31
od .Honza.
A v jaké navigaci ?

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 9. 2008 21:37
od Zbynek1
Tak mi to nedalo a vyzkoušel jsem to také. Navigace Garmin nuvi 760.

1)mapa - Atlas Czech 7NT
2)start Ostrava - Dubina ....cíl: Praha - 5.Května ulice
3) naměřený čas +/- 8s 100% výpočet po zmačknutí tlačítka Start
4) zobrazení vykreslené mapy s trasou do 15 s +/-

Pokus jsem opakoval asi 3x a vždy podobné časy. :hm

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 9. 2008 21:41
od piErcE
.Honza. píše:Dobrý den,
jenom nesouhlasím s doporučením map ve formátu NT, pokud existuje i obyčejná verze a to z důvodu rychlosti výpočtu trasy.
Pro srovnání např.výpočet stejné trasy přes půl republiky v Garminu GPSMap 60 CSx fw 3.60


tohle plati , ale mozna jenom na tom gpsmapu ... u klasickych autonavigaci se casy tras pres celou republiku pohybuji v radu nekolika sekund...

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 9. 2008 21:58
od Zbynek1
Nedalo mi to a vyzkoušel to samé s mapou City navigator Europe NT2008.
Prostějov >>>> Split ( Chorvatsko). 12 s +/- výpočet 100% . Zobrazení mapy s propočítanou trasou asi 17s.

Myslím si že problém s komprimovanými mapami (NT) novější autonavigace zřejmě nemají.

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 9. 2008 10:16
od Romstar
.Honza. Zdravím, já mám Nuvi 660, vypadá to, že pomalý výpočet má na svědomí tvá gps a není to problém mapy. Takovou dobu možná počítá má Nuvi, když dám vypočítat trasu do Paříže mimo placené úseky, ale i tak si myslím, že to bude rychleji. Teď to nemohu vyzkoušet, protože jsem gps půjčil. O:-)

Re: mapy Garminu-poraďte

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 9. 2008 21:04
od .Honza.
Určitě je v turistické GPS pomalejší (a také úspornější) procesor. Možná ani firmware není příliš optimalizován - viz. přechod z fw.3.30 na fw. 3.50.
Proto je možné, že rozdíl výpočtu trasy v NT a neNT mapách je v automobilových navigacích zanedbatelný.