Problém s Navigonem 70 Plus

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod milan182 6. 8. 2010 20:40

Ahoj, dnes jsem si koupil Navigon 70 Plus a hned mám jeden problém a několik dotazů. Problém mám s registrací navigace a vlastně se vším, co je nutné k záloze a aktualizacím přes net, protože program Navigon Fresh mi pořád píše: "Nebyl nalezen software Navigon. Navigace NAVIGON musí být zapnutá a správně připojena k počítači." Podotýkám, že navigaci připojenu mám (svítí oranžová kontrolka naspodu, zobrazila se ikonka napájení) a už jsem zkoušel restartovat počítač i navigaci, několikrát odpojit a připojit kabel a stále nic. Nevíte někdo, co s tím může být? Další dotaz mám k displeji (toto je moje první zkušenost s dotykovým displejem), protože když navigaci stisknu z boků, tak v jednom místě se na displeji zobrazí taková skvrna cca 1 cm v průměru. Je to závada nebo běžný jev u těchto displejů. No a aby toho nebylo málo, tak občas, když ji chci vypnout, tak jde jen do pohotovostního režimu a vypnout jde až po restartu. Dá se tohle vyřešit např. aktualizací SW?
milan182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zubr123 6. 8. 2010 22:03

1) Pokud připojíš navigaci pomocí USB kabelu k PC tak vidíš obsah Flash navigace ? Zřejmě ne. Pokud vyloučím chybu navigace, tak bych typnul nevhodný USB kabel. Použil jsi originál ?. Zkus jiný kabel, jiný USB konektor jiný počítač.
Pokud je navigace viditelná z PC jako další disk, tak se připojí i NavigonFresh. Tomu jen stačí vidět adresář Navigon a dokonce stačí mít tento adresář nakopírovaný na nějaké klíčence.
Po připojení k NavigonFresh je další postup registrace jednoduchý Postup si již ale nepamatuji. Jediný problém jsem měl se zaplacením aktualizace map. Ostaní funkce jako aktualizace map, FW a záloha je natolik intuitivní a jednoduchá, že je zbytečné se k tomu vyjadřovat.

2) Zapínací tlačítko má následující funkce
a) zapnutá navigace a dlouhý stisk - navigace se vypne
b) zapnutá navigace a krátký stisk - navigace se uspí
c) vypnutá navigace a krátký stisk - navigace se probudí nebo zapne
d) vypnutá navigace a dlouhý stisk - provede se HW reset, při kterém se uvede systém a konfigurace navigačního programu do výchozího stavu.

3) Pokud se jakýkoli LCD displej prohne nebo zkroutí, tak se to projeví skvrnami, ale mě se to u Navigonu bez hrubého násilí nepodaří. Záleží na tom, co u Tebe znamená stisknu z boku. Pokud se to podaří tvé ženě nebo kamarádce, tak je to vada.
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 8. 8. 2010 11:08

To Milan-a při prvním připojení navigace se ukázalo něco o instalaci nového hardweru nebo ne?
anonymni

Odeslat příspěvekod milan182 9. 8. 2010 07:11

Ahoj, tak ještě ten den večer se mi podařilo navigaci k počítači připojit a celý víkend navigovala. Pokaždé při připojení kabelu mi to hlásilo neznámý HW, ale potom najednou z ničeho nic se připojila a dál už to bylo všechno v pohodě. Teď mě o to víc mrzí ta skvrna, protože se na tom jednom místě objevuje i při psaní kdekoliv jinde na displeji a k tomu, aby se zobrazila, stačí navigaci jemně stisknout v bocích, a to bez žádného velkého násilí.
milan182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zubr123 9. 8. 2010 20:52

Ahoj
Tak to bude chyba, reklamoval bych ji.
Jednou jsem dosáhl podobného jevu. Měnil jsem baterku v TomTomu a nevhodně umístěný kablík tlačil na displej.
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod milan182 10. 8. 2010 07:42

Už jsem se domluvil s prodejcem, protože příští týden odjíždím na dovolenou do Chorvatska a nechci riskovat, že pojedu podle map, tak mu jí pošlu po dovolené na reklamaci. Díky všem!
milan182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod c4pp4 25. 9. 2010 03:48

Ahoj, jak ti to dopadlo s tou reklamací displeje? Koupil jsem Navigon 40 Plus EU a mám to samý s displejem. Ať zmáčknu displej kdekoliv, vždy uprostřed se jakoby nepatrně zavlní, kdybych si to tu nepřečet, považoval bych to za normální stav, tak teď nevím. Je tu někdo, komu to u stejného zařízení nedělá?
c4pp4
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lucyfi 20. 10. 2010 20:39

Ahoj, pomůže mi někdo s nefunčním hlasovým ovládáním HF modulu u Navigonu 70 Premium Live. Telefon mám bez problémů spárovaný a kontakty zkopírovány. Hlasové ovládáná navigace je funční. U HF modulu je namísto ikony hlas. ovládání pouze ikona nastavení. Díky za pomoc. :tleskani
Lucyfi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlada.vlada 25. 9. 2011 06:49

Ahoj všem.Koupil jsem si také navi N70 Plus,do teď jsem měl léta Tomtoma a můžu říct že tato navi je aspoň podle mne vymakanější.Mám však pár otázek,po koupi jsem aktualizoval SW+mapy,vše proběhlo OK.Včera jsem s ní absolvoval trasu Kladno Litoměřice a jsem trochu zklamaný co se týče map.Pokrytí je supr,rychlost navi se nedá absolutně srovnat s Tomem ale celkem mi zaráží že mi navi žene i na polní cesty,např,prosím aby si někdo zadal start Smečno - cíl Libušín okr.Kladno,ze Smečna mi to hnalo mezi zahrádkama po šotolíně(cesta tak na 4x4 auto) na začátku Libušína to jede do ulice Smečenská která je roky jednosměrka a jiné kiksy.Třeba mám něco zle nastavené tak prosím o radu.Dále prosím jak zadat trasu např.Uštěk - Smečno ale průjezd přes Mělník.Nato zatím nemohu přijít.Poradí mi někdo?Děkuju moc
vlada.vlada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zubr123 26. 9. 2011 07:45

Vyzkoušejte si tuto trasu naplánovat pomocí např. amapy.cz a tomtom route planer (
Kód: Vybrat vše
http://routes.tomtom.com/?Lid=10#/map/?center=50.0278%2C15.775803&zoom=9&map=basic
)
Nevím jaká trasa je správná, ale Navigon i oba PC plánovače generují prakticky shodnou trasu včetně průjezdu Smečenskou. Chybu jste mohl udělat v nastavení režimu plánování. Obvykle není vhodné používat režim "Krátká trasa".
Obecně jsou mapy od Navteq (Navigon, Garmin atd.) podrobnější proti mapám od TeleAtlas (TomTom, Sygic aj.). Můžete si to ověřit porovnáním mapového zobrazení svého okolí v TomTom plánovači a v Navigonu. Případně zde
Kód: Vybrat vše
http://www.jonasson.org/maps/
.
Někdy je to výhoda, ale díky chybám v mapách se tím zvyšuje pravděpodobnost vedení po polních cestách.
Základní plánování vícebodových tras obvykle provádím v režimu Plánování trasy
"Možnosti"- "Trasy Stopy". Trasu si nakonec můžete uložit, simulovat nebo jet. Korekci trasy lze dále provést v mapě po zobrazení navržených tras. Kliknutím na tlačítko vpravo dole (lupa) se přepne do režimu plánování v mapě. Nastavím si záměrný kříž do místa, které chci přidat a kliknu na tlačítko, kde se zobrazuje souřadnice a jméno vybraného bodu a pak "Přidat k trase". Body se postupně ukládají na konec seznamu. Navigon nemá automatické řazení jako např. Garmin nebo Primo. Proto je nakonec nutné srovnat body do vhodného pořadí (obvykle stačí přesunout cílový bod na konec seznamu).
Při jízdě lze vložit průjezdní bod po kliknutí na obrazovku - symbol nastavení- Cíl -Vložit průjezdní bod
Nebo v mapovem zobrazení opět kliknutím na symbol lupy atd.
Pak je možnost rychlého přidání POI na trase z třech vybraných kategorii pomocí horní lišty.
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod vlada.vlada 26. 9. 2011 13:03

Děkuju avšak realita je trochu jiná,plánovač od toho TT jaký je zde odkaz mi ukazuje správně,tak bych to pochopil avšak Navigon mi žene stejně po cestě mezi zahrádkami,což je nesmysl.Zkoušel jsem již všechno nastavení a výsledek je KO.To plánování jsem už pochopil,děkuji,ještě tak vychytat to plánování,nastavení mám snad pořádku,zkuste si dát tedy simulaci cesty ze Smečna do Libušína Husova ulice a uvidíte že na Smečně po cca 200m metrech za obcí navi táhne mezi zahrádky vlevo na místo rovně.
vlada.vlada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zubr123 26. 9. 2011 19:42

Zadal jsem start ze stejného místa. Zadával jsem bod na křižovatce Slánská, Svinařovská, protože sem nastaví výchozí bod TT Route. Pak trasa TT Route, mapy.cz i Navigon (oranžová trasa režim Optimální) vedou shodně dolů Svinařovskou, přes Svinařov. Navigon má chybu v Libušíně, kde vede do jednosměrky. Jde hlavně o to, zda nepoužíváte režim Krátká trasa a v nastavení musíte mít nastaveno "Místní a účelové komunikace" - "Vyhýbat se".
Uvědomte si, že v mapách jsou a budou chyby. V každém případě se musíte řídit konkrétní situací. V tomto případě tedy pojedete dál a navigace okamžitě přepočítá jinou trasu.
Pokud si potřebujete prohlédnout trasu, tak to sice jde simulací trasy, ale podstatně jednodušší je kliknout vpravo dole na tlačítko s lupou. Tím se přepne na mapové zobrazení, kde si můžete prohlédnout navržené trasy a případně provést korekci přidáním průjezdních bodů.
Zubr123
Junior

Odeslat příspěvekod vlada.vlada 27. 9. 2011 04:23

Děkuji za radu,to že v mapách jsou a budou chyby to je mi jasné,já jsem hlavně potřeboval zjistit jestli nemám zle nastavenou navi,krátkou trasu nemám,mám optimální ale ještě zkontroluju tu mistní komunikaci,jinak zatím moc díky,
vlada.vlada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlada.vlada 1. 10. 2011 10:53

Zubr123: Tak už to chodí jak má,děkuji
vlada.vlada
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zubr123 2. 10. 2011 08:36

Kde byl problém. V tom povolení regionálních silnic ?
Zubr123
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků