GPS v letadle

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod piErcE 24. 8. 2010 09:50

Myslis ze se dockas odpovedi? :)
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod all in one 24. 8. 2010 10:48

Moc bych se divil! :lol:
all in one
Junior

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 27. 8. 2010 22:12

Já si tipnu... 63,2569985% :-D?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shevy 28. 8. 2010 04:56

debata absolutne o nicem......."uz"
shevy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Akan 1. 9. 2010 19:53

Pokles z 1 na 0,7 je -3dB jak jsem již uved. Svůj první Smithův diagram jsem dělal někdy před 50 léty. Milimetráky s příslušným cejchováním jsem vyhazoval nedávno. Logaritmické pravítko uchovávám na památku pro nevěřící. Kdysi jsme s ním dělali to co vy dnes stěží pochopíte. Radar se rtuťovou zpožďovací linkou k nastavení dopplera jsem uved do činnosti v této zemi Já. A pak z pevnou linkou a pak s potenciáloskopem a pak jsem udělal celou zkoušku radaru na L-159 o které se mělo za to, že to u Nás nejde provést. Takže zdravte mne na dálku HOLOBRADI.

-- 1. 9. 2010 20:58 --

shevy píše::D
Akan píše:
shevy píše::shock: :shock: :shock: :D
akan...ty ale umis veci popsat :D ;-)

Mohu napsat i vzorce pro jednotlivé pasáže tak, jak je zmiňuji. To si ale dovede (pokud mne paměť naklame) přečíst tak asi 5 (pět) lidí v této zemi. To by sis Shevy neužil. Takže si v klidu slabykuj a nepleť se mezi dospělý.
Tvůj vždy věrný Starý Had


Akane Akane...vis...jsem se malinko pousmal...bud jsi taak starej ze si myslis ze vsichni kolem tebe jsou debilove a nebo mas nutnost se tu predvadet...a delat ze sebe neco cim dozajista nejsi...jestli chces...nafrkam ti sem vzorcu kolik chces...ale nebudu te stresovat hochu...:)) jen nemam potrebu tu delat vlny a kdyz uz neco pisu pisu to tak aby tomu rozumel kazdej...jen ti hodne stari maji mindrak...ze musej stale neco o sobe rikat jak jsou in a cim ze to vlastne jsou.- "byli"..:)))u tebe jsem to uz zapomel...
ale jsem na navigovat a tohle nema nic spolecneho s tematem...a tak se zase jen usmivam... :shock: ;-)


Nafrkej hochu nafrkej. A nebude to z toho tvýho "Njů jorku" trochu drahý? Možná že né. Našel jsem jeden takovej koutek už jako tremp nedaleko Sukdola na Lužnici. Co ty na to hošane?

-- 1. 9. 2010 21:05 --

all in one píše:
Akan píše: .... Vámi požadované absolutní hodnoty 3 dB neznamenají nic (nemáte-li na mysli šepot květin)......

Vidím, že procházka se psem nezabrala a odpovědi jsme se nedočkali.
Takže 1. nápověda: Špatně čtete zadání! Já nechci žádnou absolutní hodnotu, já se ptal o kolik procent klesne výkon signálu po průchodu pokoveným oknem, když podle vás poklesne o "pouhé 3dB".
Budeme na okno pohlížet jako na čtyřpól (pasivní), výkon venku, tedy na vstupu P1 bude mít relativní hodnotu 100, zajímá mne relativní hodnota P2 po průchodu oknem. Nebudeme si komplikovat život znaménkem a použijeme substituci x=P1/P2 a váš vzoreček bude mít tvar:
3 = 10 log x >> log x = 3/10= 0,3, => x=?

vypočteme hodnotu x a tu pak dosadíme do substituce a dostaneme výsledek: x=P1/P2 tedy x=100/P2 >> P2 = 100/x

P.S. 2. nápověda : kdyby vám někde v hlavě tikalo číslo 0,30103..... = přibližně 0,3, tak vězte, že je to hodnota dekadického logaritmu čísla 2 !!!
Rozumíme si?! Tak kolik % to bude?

Hned v prvé větě mé prvé odpovědi to bylo uvedeno. Jste natolik zaujat, že jste to nepostřehnul pane "Ól i n Vane".
Akan
Junior

Odeslat příspěvekod shevy 1. 9. 2010 23:45

Akane..jsi uplne mimo.. ;-)

-- 2. 9. 2010 00:55 --

Trevi píše:Cetl jsem, ze GPS funguje v pohode v letadle. Nevite ovsem nekdo, jestli to neni "nelegalni"? Napriklad aby to nebylo poruseni prepravnich podminek atd.

Diky


Akane..precetl jsis tento uvodni prizpevek?????Pride me hloupe...tu vypisovat cislicka-vzorecky-ne proto ze by tomu nekdo nerozumel...ale proste TREVI se ptal na neco jineho...zkus mu odpovedet a ne tu prudit necim cim rozhodne neodpovis na puvodni dotaz-prizpevek...asi me to zacina vadit..ze se tu tak prudi....a nebo to taky nechapes-potrebujes si neco dokazat????OK...jsi fakt inteligentcni....tak odpovez a nebo ticho hochu. jinak podotykam..vazne nic ve zlem...jen me nebavi vazne ani kouknout na tve nesmysluplne elaboraty-o nicem.
shevy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod all in one 2. 9. 2010 07:46

Akan píše:Pokles z 1 na 0,7 je -3dB jak jsem již uved. Svůj první Smithův diagram jsem dělal někdy před 50 léty....
Hned v prvé větě mé prvé odpovědi to bylo uvedeno. Jste natolik zaujat, že jste to nepostřehnul pane "Ól i n Vane".

Akane hrubě se mýlíte:
1) pokles VÝKONU o 3 dB znamená, že výkon klesl na 50% - viz odlogaritmování příslušné rovnice - TO JE DEFINICE :!:
2) číslo 0,707 nic nedefinuje a nelze ho použít bez doprovodné veličiny. Pokud v rovnici pro pokles výkonu o 3 dB P2=1/2 P1 dosadíme za výkon P a napětí U tak dostaneme:
I2 . R . I2 = 1/2 I1 . R . I1 - pokrácením R a odmocněním se teprve dostaneme ke vztahu
I2 = 1/1,41 I1 = 0,707 I1 nebo také lze napsat
I 3dB = 0,707 I max
který nám vysvětluje, že k poklesu výkonu o 3 dB dojde již při poklesu proudu na hodnotu 0,707 I max - proudu plného vybuzení. :idea: To I = proud tam musí být, jinak to nedává smysl.
Mluvte o tom čemu rozumíte a vzpoměňte si na krásný film Tři veteráni - kde se vysloužilí vojáci snaži zpeněžit své medaile a padne věta: " .... za zásluhy si nekoupíš ani prd ..."
all in one
Junior

Odeslat příspěvekod kuk sem 2. 9. 2010 09:02

Akan je jako obvykle mimo tema - a mám-li být upřímný, jeho přítomnost na tomto foru začíná obtěžovat.
Není tema, které by nezadil....
Nejde totiž o to, zda Akan má v či nemá pravdu - ON ve své zaslepenosti nechápe, že řeč je o něčem jiném.
Akane, netrpíte pocitem nedoceněnosti? Vaše příspěvky jsou silně napovídají, že máte mindrák a musíte neustále "dokazovat", jak jste "dobrý".
kuk sem
Junior

Odeslat příspěvekod Akan 2. 9. 2010 15:34

Milý All In ONE.

Má odpvěď hovoří o normalizované úrovni což je vždy hodnota 1 a o poklesu o -3dB na hodnotu 0,707 z té 1. To je totéž co uvádíte Vy sáhodlouhými operacemi. Navíc bych Vás chtěl upozornit, že jsem hovořil o výkonu v hlavním laloku směrového diagramu vyzařovací charakteristiky antény, tedy o hustotě energie v daném místě prostoru. Nechte si to v klidu projít hlavou a pak dělejte závěry. Po pravdě řečeno napsal jsem totak schválně, protože je to stručné a nemusí se okolo toho dělat logarítmické cvičení. Tím s Vámi končím a budu se zabývat kolegou, který navrhuje řešení okna s využitím dvojbranu.
Akan
Junior

Odeslat příspěvekod shevy 2. 9. 2010 15:48

Akane...je dobre ze koncis....vrat se ke svemu "dvojbranu" a dej pokoj s tema hlaskama...o nicem
nedakazal jsi odpovedet smysluplne ani jednou na to co pisatel uvedl v prvnim prizpvevku....
Jsi stale mimo realitu.
shevy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Akan 2. 9. 2010 15:58

Citace: Budeme na okno pohlížet jako na čtyřpól (pasivní), výkon venku, tedy na vstupu P1 bude mít relativní hodnotu 100, zajímá mne relativní hodnota P2 po průchodu oknem.

Tato úloha není řešitelná čtyřpólem (dvojbranem), protože se jedná o prostorový problém. Váš návrh řeří okno jako princip "Camera Obscura" tedy "In Line" nebo také na plochách planparalelních s plochou okna. Tento výsledek byl zcela vyvrácen měřením prováděným v Ramet Kunovice v souvislosti s mou prací na odrazových a průchozích vlastnostech oken kabin L-159 a Mi-24. Měření prokázalo zcela jiné vlastnosti, kterélze popsat pouze teorií t.zv. zpomalovacích struktur. Měření bylo nakonec použito k odstranění některých nedostatků konstrukce kabiny a oken. Pokovení skla s tím nemá prakticky nic společného. Vše je doloženo řádnou studií záznamy a ověřeno následným měřením i zkouškami za letu. Výsledky jsou překvapivě dobré. A nakonec ještě jednu výtku. Od samého začátku jsem Vás upozorňoval na to, že jde o vazbu na úhel ozáření. To jste jaksi povynechal. Mimochodem možná Vás překvapí, že úhel ozáření okna a nebo rámu kabiny (Wind Shild) mění prostorové uspořádání jejich hran, čímž se celá struktura přeladí oproti ozáření z přímého směru. Tím končím a máte-li co na diskuzi obraťte se prosím přímo na mne nebo na Ing. Karla Dolistu v konstrukci Aera Vodochody, který práci ode mne převzal.
Akan
Junior

Odeslat příspěvekod shevy 2. 9. 2010 16:00

Akane...ok......jsi magor. 8-)
shevy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod all in one 2. 9. 2010 18:00

Akane moje otázka byla jasná:
all in one píše: Pokud Akane nevíte jak sem dostat obrázek, tak by úplně stačilo, kdybyste nám sdělil jedno číslo: o kolik procent (%) klesne úroveň přijímaného signálu při poklesu o 3 dB (decibely)?! Nic více, jen jedno číslo :!:

Diskuze s člověkem, kterému za pomoci středoškolské matematiky - na jeho vzorci - dokáži, že výkon klesne o 50% a on opět tvrdí, že na 0,707, tak to opravdu nemá smysl!

shevy píše:Akane...ok......jsi magor. 8-)
:tleskani
all in one
Junior

Odeslat příspěvekod audis 2. 9. 2010 23:51

kuk sem píše:Akan je jako obvykle mimo tema - a mám-li být upřímný, jeho přítomnost na tomto foru začíná obtěžovat.
Není tema, které by nezadil....
Nejde totiž o to, zda Akan má v či nemá pravdu - ON ve své zaslepenosti nechápe, že řeč je o něčem jiném.
Akane, netrpíte pocitem nedoceněnosti? Vaše příspěvky jsou silně napovídají, že máte mindrák a musíte neustále "dokazovat", jak jste "dobrý".

já bych to tak nedramatizoval. jakýkoliv alternativní názor je dobrý. aspon s emužeme zamyslet na alternativou oproti obyvklému chápání (světa).

přiznám se, přečetl jsem jen od ted poslední 4 příspěvky výše,.... Akana bych nepovažoval za člověka mimo!! možná neodpovídá na vaše dotazy a doměnky, ale odpovádá věděcky na věděcké úrovni (což není špatně!). čímž neodpovídá na vaše dotazy. bohužel. což není výtka na vaši inteligenci, ale zkrátka poskytuje vědecký pohled na problematiku, kreré ne každý plně rozumí. (vč. mě).

to je jako kdybychom se bavili o teorii vesmíru a přišel sem někdo, kdo se tomu 30 let věnuje a my měli pouze znalosti z základky a červeného trpaslíka. taky vědci nepozorumíme. ale to neznamená, že my jsme špatní a zaostalí a že vědec je špatný a mimo.

samozřejmě ani Alllinone není člověk blbý a mimo ve světě gps a elmag vlnění!

příští týden letím do anglie. zkusím vyfotit grafický tachometr Igo8 (který je asi do 250 kmh) v boengu nebo čí to poletíme.. :-DDD
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod all in one 3. 9. 2010 06:24

Audisi, kdyby byl Akan takový vědec za jakého ho považujete, tak by věděl to, co snad musí znát již každý vyučenec v oboru elektro: že +/- 3 dB vyjadřují vzrůst výkonu na dvojnásobek, nebo pokles na polovinu.
Rádoby vědecké pojednání o tom, že okno není planparalelní a že signál je ovlivněn tvarem rámu je nezajímavé - mne zajímá úroveň signálu před oknem a za ním a s tím pracuji. Ostatní jsou řeči, které mají odvést pozornost od základních neznalosti. Jemu na vojně řekli, že pokles o 3 dB je když odečte 0,707 něčeho - ani nedokáže pojmenovat čeho - a s tím vystačil dodnes! Ale proč zrovna 0,707 to ho nezjímá! Odkaz na nějakého inženýra z Vodochod, no to je výsměch zdravému rozumu!
Takhle reaguje Akan vždy, když je vychycen při základních neznalostech - zaštiťuje se autoritami (hlavním letovodem, NATO, Vodochody...), nebo začne být agresivní a sprostý. nebo prostě z diskuze zmizí. Podívejte se třeba sem - na to, co byl schopen tvrdit o deklinaci:
viewtopic.php?f=1816&t=1034725&st=0&sk=t&sd=a&start=15

Akanovo počínání na fóru trefně vystihl kolega:
kuk sem píše:Akan je jako obvykle mimo tema - a mám-li být upřímný, jeho přítomnost na tomto foru začíná obtěžovat.
Není tema, které by nezadil....
Nejde totiž o to, zda Akan má v či nemá pravdu - ON ve své zaslepenosti nechápe, že řeč je o něčem jiném.
Akane, netrpíte pocitem nedoceněnosti? Vaše příspěvky jsou silně napovídají, že máte mindrák a musíte neustále "dokazovat", jak jste "dobrý".


HOWGH :!:
all in one
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků