navigon 4310 max nenabíhá po startu

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rix1 14. 6. 2010 20:19

Dobrý den, po zakoupení navigace Navigon 4310 max, jsem instaloval přiložené cykloturistické mapy, aniž bych měl zálohované základní nastavení systému. Na interní kartě nebylo však dostatek místa a tak byla instalace přerušena. Po opětovném zapnutí však navigace již nenaběhla, restart byl také bez výsledku. Pokoušel jsem se aktualizovat nastavení přes účet "MYNAVIGON" na stranách výrobce, ale spojení přes USB nelze s navigací navázat. Pravděpodobně došlo ke smazání spouštěcího souboru. Poradtě prosím, kde by bylo možmo získat záložní kopii. Předem díky!
rix1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 14. 6. 2010 22:52

nevím, jak spštecího souboru, ale přístroj by mělo jít uvést do továrního nastavené tzv. HARDRESETEM. což se provádí na přístroji kombinací kláves. jestli myslíš že je vše ztraceno, najdi na netu nebo v návodu, jak se provádí HR, neboli obnova továrního nastavení. přidješ o všechna svoje data ale uvede se factory default setting.

následně by mělo jít znovu připojit s pc a dělat...

zajímavé je, že značková neměcká mašina nění proti tomuto chráněna. takovéto dotazy na značkov mašiny, že se podělala aktualizace a je mrtvá krabice, jsou na denním pořádku. předpokldám, že ne vždy za to muže přístroj. (není urážka, jen prostě praxe. )
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rix1 14. 6. 2010 23:42

Hardreset v tomto případě nezabírá, napadlo mě zkusit nějaký soft pro obnovu smazaných dat. Zkusil jsem použít Smart Flasch Recovery a alespoň jsem viděl soubory které to umázlo, celkem 38, taže mohu akorát konstatovat, že to mají super chráněný.Teď ještě najít nějaký soft, který to bude umět vrátit "Recovery" je placený....
rix1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 15. 6. 2010 07:33

jen technicka ten recovery je pro WINCE nebo se tedy podarilo navazat spojeni USB ?
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rix1 15. 6. 2010 17:01

Recovery jsem použil pro windows XP...., soubory se podařilo vrátit zpět, nicméně navigace je stále KO. Spojení přes USB s počítačem je OK, ale spouštěcí software nefunguje.
rix1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 16. 6. 2010 06:59

asi bych zkusil sehnat aplikaci ze stejneho modelu a kdyz nic tak servis
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 6. 2010 14:30

rix1 píše:Recovery jsem použil pro windows XP...., soubory se podařilo vrátit zpět, nicméně navigace je stále KO. Spojení přes USB s počítačem je OK, ale spouštěcí software nefunguje.

Nějaké soubory už zřejmě byli přepsané na což už žádný program nepomůže...
Jinak na 4310 je SW navigace přímo na kartě-sice nechápu jak SW mohl zmizet kromě možnosti, že jsi ho ručně vymazal.Jinak se po SW pro 4310musíš podívat po webu a znovu nahrát.

-- 16. 6. 2010 15:37 --

rix1 píše:Dobrý den, po zakoupení navigace Navigon 4310 max, jsem instaloval přiložené cykloturistické mapy,

A to byly cykloturistické mapy pro Navigon???
anonymni

Odeslat příspěvekod Zubr123 19. 6. 2010 22:57

Navigon 4310 mám taky, takže pokud máš zájem, pošli mi mail adresu a přepošlu Ti obsah karty.
V navigonu 4310 je navigační SW i mapy nahraný ve vnitřní FlashPaměti (v adresáři Navigon). Navigační SW se startuje prostřednictvím prográmku AutorunCE.exe. Nevím o jaké cyklo mapy se jednalo, ale typnul bych to na SmartMaps. Ty používám, jsou bezva, ale pokud se nic nezměnilo, tak neměli zrovna vhodně řešený způsob startování SmartMaps a původního SW. Při instalaci SM do vnitřní Flash paměti instalace nahradí původní Autorunce.exe svým vlastním. Zřejmě tedy stačí jen vrátit původní soubor autorunce.exe. Lze to ověřit tak, že si z nějakého unlocku (např. MioPocked) překopíruješ program TotalCommander (pro Wince), do rootu interní karty nebo externí karty a soubor cecmd.exe přejmenuješ na "UpdateME.exe" (soubor UpdateME.exe musí být v root adresáři). Po restartu by měl naběhnout TotalCmd. Kromě toho, že je to bezva záchranný prostředek pro podobné situace z něj zkus spustit program Navigon.exe (v adresáři StorageCards\Navigon).
Jinak HardReset se provede tak, že zapínací tlačítko podrží delší dobu. Tím se vrátí stav systému do původního stavu a také se obnoví konfigurační soubory navigace. Neobnoví se ale smazaný navigační SW a ani mapy.
Ještě připomenu, že základní podmínkou pro jakékoli pokusy s instalací čehokoli do navigace je nezbytné provedení zálohy.
Zubr123
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků