rychlost vyhledání GPS satelitů

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod VasekHD 22. 4. 2010 08:37

To, jestli to není náhodou v autě, resp sklem, mě taky napadlo. Ale být to tím snad nemůže, jezdím se starou dobrou Felicií:-) A ta nemá nic nestandardního.
Jinak říkám, myslím, že na reklamaci to není...no nevím, protože jsem když mi tahle "blbla", tak jsem zkoušel další dva kusy a chovaly se stejně:-(
Jinak reklamace se jinak bojím jako čert kříže, protože nejbližší servis je podle mých informací v německu, a když jsem viděl, jak se jednou reklamovaný Navigon z toho"servisu"vrátil, tak jsem si myslel, že si snad dělají srandu?
Navigace pomlácená, poškrábaná, obalená nějakým hnusným pilem i v elektronice...možná i chlebem s máslem, jak na tom svačili. Prostě hrůza. A s naprosto žádným českým vyjádřením, jen ve zkomolenině němčiny a polštiny a stejně, že s tím nic nedělali, že je navigace v pořádku. A dovolání nikde nemáte, protože v prodejně to s vámi v dobré výře vyreklamujou, ale oni stejně to jen posílají poštou do toho německého servisu.
Tak proto se reklamace docela bojím a bral bych ji jako nejkrajnější ze všech krajních možností.
Ale SW přímo v navigaci jsem ještě měnit nezkoušel, vždy jsem si nahrával SW a mapy na kartu(tam jsem nemohl nic zkazit, buď to půjde nebo ne) Ale přehrávat přímo SW v navigaci jsem se vždy bál, abych něco nepokazil.
VasekHD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 4. 2010 10:55

Ono i při přepsání softweru v navigaci se prakticky není čeho bát.Do systému Tě to nepustí-pokud samozřejmě nepoužíváš spec.SW-ale to je dost nebezpečné.Předpokládám, že u 2310 je to jak u 1200 tj.na kartě mapy + pomocné soubory/NFS/ a přímo v navigaci SW.Ještě jsem nikde nečetl, že by pouhou výměnou navig.SW nějakého Navigona někdo odrovnal.

-- 22. 4. 2010 12:04 --

Jo ještě vypadne Ti někdy signál satelitů za jízdy?Pokud by častěji padal tak je skutečně špatná citlivost-pokud ne tak by to mělo být v SW.
anonymni

Odeslat příspěvekod VasekHD 23. 4. 2010 14:03

Tak pánové, děkuji všem za rady....

ALE největší problém je lidská hloupost a to MOJE:-(!!
Večer jsem zkoušel aktualizovat sw v navigaci z verze 7.4.1 na 7.4.3, ale v tom asi hlavní problém nebude. ALE v tom, že machři samozřejmě návody nečtou:-) a celý rok při používání jsem asi dělal tu základní chybu, co byla již na začátku řečena a to, že jsem vždy navigaci vypínal NATVRDO!(Příliš dlouhým stisknutím mechanického tlačítka) Říkal jsem si, že abych šetřil baterii, aby nebyla navigace v Stand-by, tak jsem ji vypínal natvrdo. A to opravdu potom trvá těch 5-10min první načtení. Když ji vypnu krátce, tak teď naběhne opravdu během 30-120s....což už je nádhera :-)
Tak nevím, jestli to je aktualizací sw, nebo spíše tou mojí blbostí. Ještě nemám odzkoušené, jak na tom bude, když ji budu mít měsíc v šuplíku a pak vyjedu, jestli se chytne zase takhle rychle, nebo ne, ale to uvidím. I tohle je pro mě úspěch, kterého jsem chtěl docílit.

Takže VŠEM moc děkuji a SYPU SI POPEL NA HLAVU a omlouvám se za zmatky:-)

P.S. Také jsem zjistil, když jsem si konečně nainstaloval Navigon FRESH, že jsem používal v navigaci klasický software pro 2310, ale celou dobu jsem měl na kartě na které jsem měnil novější mapy software 2410?? Což mě překvapilo?
Tudíž otázka pro PaulZ:
Když Ty máš 1200 a sw 2310 to znamená, že ti třeba funguje funkce MyRoutes? Která ještě v 1200 nebyla?? Ale předpokládám, že TMC třeba nefunguje, ne?
VasekHD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 4. 2010 18:21

Jo, všechny funkce kromě TMC fungují.Mapy a pomocné sounory jsou pro všechny novější navigony stejné.Např.1200,2300,7310,2410 atd.atd.
anonymni

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků