Navigon 8410

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pida4 18. 11. 2009 07:51

Má někdo zkušenosti s Navigonem 8410.
Pida4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HoJo 18. 11. 2009 21:58

Běž na poi.cz na fórum. Tam již o 8410 někdo psal.
HoJo
Junior

Odeslat příspěvekod centauro2 7. 12. 2009 11:41

Prosím o radu.. jsem dost zklamaný a už docela zoufalý.. kupoval jsem tuhle navigaci, protože umožńovala dle upoutávek mnohem více multimédií než 8110 kterou máme ve firmě a používáme ji nejen jako nouzový přehrávač obrázků, ale hlavně jako mp3 přehrávač s FM transmitterem v autech.. ta funguje skvěle a doufal jsem že to může být jen lepší..
od zakoupení 8410 i s TV modulem pro příjem DVB-T jsem si sliboval že budu mít v jedné krabičce fotky, mp3, filmy a televizi.. ve skutečnosti ale fungujou jen fotky a ta digitální televize.. jelikož jsem ale ze Severní Moravy, tak ta tady funguje taky jen když jsem přímo v Ostravě a chytnu 4 programy ĆT. co se týče mp3 a videí, tak nic..
předně mi vůbec není jasné kam se ty soubory mají nahrát.. když je (hudba mp3, videa .avi) totiž nahraju na kartu do složky, tak při pokusu o přehrávání mi to hodí hlášku, že daný formát není podporovaný a že mám pro kodeky navštívit adresu navigon.com/84series.. tahle stránka ale vůbec neexistuje a ani po zkoumání webu navigon.com jsem nic o možnosti ztáhnout kodekovy pack nenašel.. ani zadarmo, ani z úplatu.. takže sem v pasti.. v rychlém návodu uvádějí množství podporovaných formátů, ale proč když ani nejběžnější nefungujou? někde jsem se dočetl, že snad v základu jede .wma pro hudbu a .wmv pro videa.. ale ani s těma jsem nebyl úspěšný a objevuje se stejná chybová hláška..
co dělám probůh špatně? někde někdo psal, že k modulu něco bude.. ale modul je jen malá krabička s anténkou co se jen zboku připlácne přes micro usb na navigaci bez jakékoli další akce..
tak prosím poradte s tou multimedialni pastí.. moje icq 299664953 případně email centauro2@centrum.cz

další výhrady k tomu, že se mi stalo, že půl dne nefungovala a házela mi chybovou hlášku, at uvolním vypínací tlačítko, takže byla pořád napůl zapnutá a napůl vypnutá.. jakkdyby byl nějaký špatný kontakt u on/off tlačítka.. rád bych věřil, že 8410 je top, ale zatím panuje spíše rozčarování za ty 4 dny co ji mám.. díky za odpově´d
centauro2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 9. 12. 2009 12:16

To tlacitko je divne a ohledne multimedii bych se asi zeptal u Navigonu jak se veci maji, tyhle funkce jsem nikdy nepovazoval za moc vhodne pri spouste kodeku a nevalnemu vykonu prenosnych CE zarizeni
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod centauro2 8. 2. 2010 14:07

takže jak voda plyne, člověk je zase o něco chytřejší.. můžu teda posloužit svou zkušeností.. pokud někdo bojuje jako jsem bojoval já s multimédii, tak jste nejspíš udělali stejnou chybu a rozbalili krabičku s DVB-T modulem bez toho abyste si tu krabičku (!) přečetli.. ano.. jen a pouze na krabičce je totiž malý text, že dané balení obsahuje i ony kodeky, které se aktivují na stránkách navigonu jako bonus po zadání kódu. Pak už tedy jedou jak mp3, tak videa.. i když sice pořád zhruba každý druhý film přehrát buď nejde, anebo je bez zvuku.. titulky zvlášť to taky neodporuje.. ale to už jsou malé věci.. jinak to běhá celkem fajn..
fm transmitter jsem stále nenašel, takže asi není.. výhodou ale je, že reproduktory hrajou dost hlasitě a dobře, takže jde koukat a poslouchat i za jízdy.
tlačítko se dost umoudřilo, tak uvidíme jak se to bude vyvíjet dále
centauro2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 8. 2. 2010 15:31

tak ted uz to bude opet jen o zkusenostech, staci si nejakou dobu mixovat kodeky nez bude nejaky bezproblemovy a pak do nej prevadet vsechny filmy a nezapominat na rozliseni ;-)
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gigabajt 24. 2. 2010 14:07

Chtěl jsem se zeptat, jak jste vyřešily ty kodeky na navigon 8410??Viděl jsem,že jste se o tom zmiňoval na webových stránkách navigovat.cz proto se ptám.Naskočil mě akorát odkaz na neexistující adresu a nic víc.Kód jsem obsal do aktivačnío kódu v Navigon Fresh,ale dál nejde nic...Nevíte co dál??Jinak, jestli třeba ještě nemáte ten dvb-t tuner, tak můžu napsat jediné...Super.Jsem sice v Praze,ale kvalita obrazu neuvěřitelně krásná :může mě někdo prosím poradit??:-))
gigabajt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gigabajt 24. 2. 2010 14:20

A ještě mám jeden dotaz ikdyž tento je asi docela hloupý...Mám tu 2letou aktualizaci a já se chci zepatat co to znamená??1.Těch 8 aktualizací je pro Q1/2010 až Q4/2011 a můžu si to stáhnout pouze 1x anebo si ta mapy můžu střídat v určitém období,ale pořád to bude vlastně jedna aktualizace.Je zbytečné tam mít všechny mapy...aspoň já to tak vidím :)
gigabajt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 24. 2. 2010 15:03

kodeky nevim, ale s aktualizaci je to proste tak, ze kdyz vyjde nova tak se stahne a prepise tu predchozi a 2 roky po ctvrtletnich aktualizacich davaji 8 a vetu o stridani vazne nechapu :D
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gigabajt 25. 2. 2010 09:28

Věta o střídaní byla řečena z toho důvodu, že je pro mě zbytečné mít třeba mapy:Rumunska,Velké Británie atd,když vím, že tam nepojedu.Stejně jako mít třeba 3Dměsta, když do nich v nejbližší době nepojedu.Proto jsem se ptal, jestli si například v období Q1/2010 mohu libovolně nahrávat a mazat mapy.Ono to v podstatě dá třeba pouze 2GB dat,ale i tak:))A pro mě to má monetálně vyznám i v tom,že mám pomalý net a než bych stáhl EUROPE tož bych zešedivěl:)))
gigabajt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 25. 2. 2010 09:50

sice pri 6gb pameti nevidim kde je problem, ale co se tyce nahravani pres fresh si nejsem jist zda to jde rozdelit uz pri downloadu tak spise bych stahl celou mapu EU a zazalohoval na hdd a pote pripadne prehazoval staty sem a tam. net bych nejak tragicky nevidel proste se to nahodi pres noc a je to zadnou interakci to nepotrebuje ;-)
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gigabajt 26. 2. 2010 12:12

Takže mapky sem teda stáhl celé...asi to bylo nejlepší řešení a jak píšete , tak to jenom přehazovat.Ty kodeky jsem vyřešil už taky a to naprosto banálně s tím,že jsem je jednoduše stáhl v programu NAVIGON fresh.Dále bych měl ještě dodatek k DVB-T tuneru a to je ten, že zatím nikde krom Prahy jsem bohužel televizi nenaladil.

Teď bych se chtěl zeptat ještě na dvě věci a to jsou POI a RDS-TMC.U toho prvního vím,že nejdou POI nahrávat např.poi.cz,ale chtěl jsem se zepat, jestli můžu nějakým způsobem dostat do navigace kontrolní radary,hlídky atd??Anebo jestli tohle je pro 8410 passé.A ohledně toho RDS-TMC jsem se chtěl zeptat jakým způsobem to funguje páč, když včera jsem jel z Prahy do Uh.Hradiště, tak mě to sice našlo nějaké problémy na silnicích dokonce mě přístroj ohlásil, že přepočítává trasu dle aktuálních dopravních informací,ale podle mě se nestalo nic.Zajímavé bylo, že to přístroj ohlásil přesně v době, kdy to říkali i na Radiožurnálu,ale to byla podle mě náhoda.Problém,ale nastal později, když jsem opustil Prahu, tak TMC svítilo červeně tudíž nefungovalo až na jeden záblesk na Vysočině,ale tam to spadlo hned taky...Proto mě zajímá, jestli to TMC má signál jenom někde anebo mám něco špatně nastavené,ale to nepředpokládám.
gigabajt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 26. 2. 2010 12:37

co se tyce POI nevim to snad doplni nekdo z majitelu, jinak radary lze sehnat primo od navigonu, rdstmc je kapitola sama pro sebe a tady na foru je toho k precteni spousta :-) se signalem to bude otazka na nekoho mistniho, ze zkusenosti vim, ze na nekterych silnicich jsem se signalu take nedockal, obecne by to melo byt skoro vsude (vysilani Ceskeho Rozhlasu) ;-)
Navigace - všechny
PC - 5200+,m2n-sli,4g,460gtx a dalši
wagen - dfensovo vysnena doslova
warhead_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek.P 26. 2. 2010 13:02

Poi do navigonu jde nahrat přes placený soft. cca 500kč. A pak tam jdou dát i jaké chceš radary.Podrobný forum o nahrávání poi je na poi.cz.
Mluv pravdu a tak zmateš a uvedeš do rozpaků své odpůrce.
Marek.P
Junior

Odeslat příspěvekod Jukon 22. 5. 2010 21:43

Chtel bych se zeptat na ten FM vysilac. Pisete tady, ze v ni neni pritom ve specifikacich v obchodech je napsano, ze je. Jak to teda je? A druha vec, je mozne prehravat videa za jizdy? Ne, ze bych se chtel koukat, ale deti kdyz se nudi tak by bylo supr moct jim pustit nejake pohadky.

Predem diky za odpoved.
Jukon
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků