TomTomXL-Nenabootuje

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Cheetah007 18. 5. 2016 15:47

Zdravim mam problem se kterym si nevim rady.
Par navigaci jsem mel a vzdy si poradil, naposledy TomTom One Model: XL 4ET03, ktery jsem asi pred rokem prenechal za par korun znamemu, nyni spokojene pouzivam Garmin nuvi LTMx55.
Vcera mi volal ze mu navigace vypovedela sluzbu a vypina se, vzal jsem ji tedy k sobe domu, asi hodinu nabijel a naskoci jak ma, nicmene na pocatecni nastaveni (jako po rozbaleni), kde se nastavuje jazyk, prava/leva ruka,format casu a samotny cas a to je ten problem, kdyz jej nastavim nebo necham jak je, navigace zatuhne a asi za 10sec. se restartuje a je to tam kde bylo stale dokolecka, vubec to nenabehne na hlavni/menu mapu, proste plne nenabootuje.
Nainstaloval jsem TT Home, aktualizoval co nabidl vcetne aplikace, zkousel i oficialni opravny nastroj ze stranek vyrobce TT Clear Flash, projel to jim asi trikrat ale bez vysledku, navigace odmita fungovat.
Mam podezreni na poskozeny Bootloader/zavadec, ale netusim jak jej opravit a jaka je ta spravna verze, u garmina si poradim tady se mi zkratka nedari, poradi nekdo v oblasti TT zkusenejsi prosim?

Nasel jsem par diskuzi zde, zatim to procitam ale moc moudry z toho nejsem, s BL bych si bez znalosti bnerad zahraval, protoze pokud se to nepovede je navi na odpis.
http://www.austech.info/showthread.php/ ... for-ONE-XL

Take mam podezreni na poskozenou vnitrni pamet
https://en.discussions.tomtom.com/xl-xx ... mory-61241
Motorola moto g (8) power
Cheetah007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod szantus 19. 5. 2016 18:03

Můj návrh řešení: vše z navi zazálohovat do PC ( včetně skrytých/systémových souborů ), formát paměti navigace ( FAT32 ), nahrát zpět do navi pouze složky ( tj. to co má v sobě nějaké podsoubory )+ splashw.bmp a suspendw.bmp, zbytek ne ! Připojit přes TT Home, provést několikrát po sobě aktualizaci zařízení, až to nebude nic dál chtít aktualizovat, tak to prohnat clear flashem...
V mobilní branži od roku 1997 - můj první: Ericsson GA628, pak dlouhá řada...
Nyní Huawei Mate 10 a 20 Pro, iPhone 12 mini, Samsung S24 - 8/256GB, iPad Mini Cellular (2021), Win 10 PC/Win 11 NTB.
szantus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cheetah007 19. 5. 2016 20:06

Jasný a dík za snahu pomoci, jsi asi jediný aktivnější, ale víš tohle jsem dělal včera, dnes pokračuji dělal jsem i tvrdý formát co trvá u 2GB asi dvacet minut HP USB Storage tool, pak na NTFS a zpět ale stále jsem na jednom místě

Zde na foru tp tom tomu je to také a doporučují podobné
https://en.discussions.tomtom.com/xl-xx ... -time-7681

Mám podezření jak padlo dříve na problém s vnitřní pamětí, ale to by pak nedávalo smysl že po instalaci se spustí Navcore, tedy samotné rozhranní, byt to po kliknutí na potrvzení akt. času vždy zamrzne a následuje restart, jako by to viselo na nějakém vadném sektoru, chkdsk nic neobjevil, defrag nejde, formátování také nezabírá a clear flash jsem dělal snad desetkrát.
Divný je že se tenhle problém vyskytnul sám od sebe z ničeho nic, mě navigace fungovala k plné spokojenosti a známému co jsem jí přenechal asi rok také, začalo to asi před čtrnácti dny.

EDIT:
Poslední možnost je tohle, pak na to už kašlu a holt si bude muset pořídit jinou, servis se nevyplatí, tipuji fakt něco hw, zavaděč bootloader bude snad cajk to by se ani nespustila
https://en.discussions.tomtom.com/xl-xx ... stid=98817


ze by?
https://en.discussions.tomtom.com/xl-xx ... ing-183093


Posledni TT Home nabizi 9.510 zkusil jsem starsi 9.421 ale je to stejne
Snazim se zjistit s jakou prvni TT XL IQ ROute sjel z vyrobni linky jestli uz to byla 9-kova nebo starsi 8-kova, postupne asi zkusim vice verzi, uplne navi odkraglovat myslim nemohu vzhledem k soucasnemu stavu a nejaky prehistoricky /cizi BL to stejne nepovili flashnout
Motorola moto g (8) power
Cheetah007
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků