Jaký mobil zvolit na navigaci

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jáchym 7. 4. 2015 19:18

Zdravím,
uvažuju o navigaci, kde bych měl mapy.cz (Česko, Slovensko) a nějakou další pro auto (třeba HERE). Chci mít možnost používat takovou navigaci na řidítka kola, občas v ruce při pěším výletě a v autě (tam jen občas, hlavně mimo Evropu, pro Evropu mám Garmina Lifetime Europe).

Vychází mi z toho jako nejlepší řešení zakoupení mobilu, který bude v podstatě jen pro tyto účely, a k tomu power banku (hlavně na kolo). Mobil chci hlavně kvůli dobře čitelnému displeji s rozumnou uhlopříčkou (5 palců).

A teď dotaz - který mobil (platformu) zvolit, abych do toho nemusel dát majlant. Jabko nechci, takže mi vychází buď Android nebo Windows. U Windows se mi líbí Lumia 535, cena je dost dobrá (cca 3 tisíce) a má displej 5 palců, nižší rozlišení mě netrápí. U Androidu je výběr veliký, ale v podobné ceně za 5 palců displeje se hledá těžko. Tedy - co zvolit? Zajímá mě samozřejmě cena, ale neméně důležitá je i výdrž, tam jsem se někde dočetl, že Win mají o poznání delší výdrž než Android. Máte s tím nějaké zkušenosti?

dík
Jáchym
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 12. 5. 2015 22:58

v tom cenovém případě zvolit ten windowsphone.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gumajz 13. 5. 2015 04:19

To není pravda, dá se sehnat i slušný androidí telefon. Já používám jako pracovní telefon Huawei Y550. A jsem s ním spokojen. Je to 5", a má i LTE....A za tu cenu ?? Super...Spousta lidí si ho pořizuje, a jsou s ním spokojeni....a výdrž je v pohodě, má i slušnou baterku...a jestli ho chcete jen na navigaci, tak je to super volba.
Gumajz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jáchym 19. 5. 2015 10:52

Huawei Y550 má jen 4,5" displej a jen 1GB pamět (Android potřebuje víc než Win) a k tomu jen 2000 mAh baterku, takže je to trochu horší volba, byť za rozumné peníze.

Nakonec jsem trochu připlatil a koupil Lumii 640 a naprostá spokojenost, u té 535 se v diskuzích příliš často objevoval problém s dotykovým displejem a to jsem nechtěl riskovat. Výdrž je několik hodin, určitě znatelně víc než u Galaxy Note 3, což splňuje moje požadavky.
Jáchym
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gumajz 19. 5. 2015 11:16

To, že Android potřebuje více než 1GB RAM, je nesmysl. Když ho mít bude, je to lepší. Ale nutnost to není.
U každého mobilu, u každé platformy tohle můžeš tvrdit. Je to jako u PC. Čím větší RAM, tím lépe. Ale 1GB je zcela postačující.
1) Omlouvám se, je to 4,5"
2) Baterie je 2000, ale když je plně nabitý, tak mi v práci běží cca 6 hodin bez nutnosti nabití.
Svítí displej, na něm běží aplikace, zapnutá data (vše i LTE), zapnuté GPS. Hlasitost naplno.
po šesti hodinách je na cca 20%.
Ono nezáleží jen na baterii, ale i na tom, jaký režim má mobil v používání energie...
Ty jsi čerpal obecné informace, já s ním mám zkušenosti z používání...Mám ho přes půl roku a spokojenost...
Tak si užij Lumii...
Windows 10 Pro, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
Gumajz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jáchym 19. 5. 2015 14:41

Gumajz: já nepsal, že potřebuje více než 1GB, ale že obecně potřebuje k plynulému chodu víc RAM než Win - nic víc, nic míň:-) A ta Lumia má baterii 2500 mAh, což je o trochu víc. Ale zase na druhou stranu je ta Lumia 640 dražší, takže to odpovídá. Víc peněz, víc muziky.
Každopádně jsem spokojený a navíc jsem ze zvědavosti mohl nakouknout do konkurenčního systému, zatím jedu několik let výhradně na Androidu. Jabko nechci a možná se časem přesunu k Win, pro moje potřeby by mi asi vyhovovalo víc, to se uvidí časem.

každopádně dík
Jáchym
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod thomas007 20. 5. 2015 09:05

Bohužel pro uživatele Linuxu je často u Windows Phone problém je k PC připojit. Kdežto Android lze připojit snad ke všemu.
thomas007
Junior

Odeslat příspěvekod Akan 6. 8. 2015 07:05

Vodafon:
http://www.svetandroida.cz/vodafone-smart-ultra-6-recenze-201507#gps
Akan
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků