Chyba po aktualizaci Garmin 3790

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tonyla11 16. 3. 2015 23:24

Dobry den

Mám GPS navigaci Garmin 3790.
Včera jsem aktualizoval mapu tak jako vždy pomoci programu Garmin Express verze 4.0.8.0 na novou mapu uplne pokrytí evropy 2015.40 .Po aktualizaci jsem si všiml , že v navigaci se mi " pomnožily " tedy se kompletně zaplnil - opakovaně zkopíroval v navigaci plánovač trasy ,takže tam již nelze nic dál přidat. Nejprve jsem postupně vymazával uložene naplánované trasy ale po několikátém vymazání tras najednou jedna trasa pod stejným názvem zaplnila komplet plánovač a již nešla vymazat jako kdyby se zacyklovala .Navigaci jsem vypnul a při zapnutí a podržení praveho dolního rohu jsem navigaci uvedl do továrního nastaveni - zresetoval .Navigace byla bez uživatelskych dat.Po nastaveni navigace jsem zadal v plánovači tedy v navigaci zadal novou trasu - pojmenoval jsem ji , uložil a když jsem se vrátil zpět do plánovače byla tam ta trasa nakopírována tolikrát dokola , že zaplnila zase celý plánovač a nic jiného už nešlo přidat...
U předchozí mapy (a nebo soft. 4.90 no nevim instalovano to bylo tak v odstupu asi týden ale poznal jsem to az po aktualizaci map ) tohle nedělalo,to znamená ještě před aktualizacemi bylo vše v pořádku. Je možné , že v dané aktualizaci mapy uplne pokrytí evropy 2015.40 je programová chyba ?...........
verze soft 5.00
co s tim dál??? čekat na novou aktualizaci....?!
tonyla11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rubic 17. 3. 2015 10:09

Zdravím,
obdobná chyba na fórech již byla řešena, ale zrovna teď to těžko najdeme. Nejlépe bude obrátit se na Garmin, na jeho podporu
http://podpora.garmin.cz/index.php/contact
Garmin Nüvi 765T Lifetime, CN Europe NT 2020.20_ 3D, CN_Europe_NT_2020.20, Atlas_Czech_2012_NT_3D budovy, Adresy_CR_v2, Garmin_Express v7.5.0.0
Rubic
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 5. 4. 2015 11:01

myslím, že takáto chyba z princípu nemôže byť z mapy ale z upgrade softu.
Dagy2
Junior

Odeslat příspěvekod kremnica 8. 4. 2015 21:27

Ja som uz aktualizoval a vsetko prebehlo v poriadku. Akurat som si vsimol, ze pred casom som mal mapy strednej Europy a Kanarskych ostrovov, teraz je len moznost celej Europy.
kremnica
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 9. 4. 2015 09:15

Myslím, že nie.
1/ ak máš dostatok miesta v navi tak sa automaticky nainštaluje všetko
2/ ak nemáš miesto, ponúkne ti na výber zoznam regionov, z ktorých musíš niečo vybrať
3/ ak nemáš miesto, môžeš urobiť download len do PC a potom pomocou MapSource alebo u nových navi pomocou BaseCamp vyznačiť jednotlivo časti mapy v PC a naládovať si ich do navi.
Dagy2
Junior

Odeslat příspěvekod kremnica 14. 4. 2015 09:32

Ďakujem za vysvetlenie. Myslel som len, že mám zbytočne veľa lokalít v mašine, ktoré nikdy nebudem potrebovať. Nateraz mám myslím 8 GB kartu, takže miesta je dosť, asi s tým nebudem hýbať.
kremnica
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 14. 4. 2015 14:07

Trochu blbé je, že "nové" Garminy ukladajú mapy prednostne na externú kartu ak ju tam strčíš. Čiže ak si vložil 8GB, mapa má dnes ca 7.5GB uloží sa na kartu.
Z mojich skúseností vidím, že prekreslovanie mapy - napr. pri zväčšení/zmenšení, posune a pod. trvá niekedy dosť dlho. Pokiaľ je mapa priamo v internej pamäti je to rýchlejšie.

Použil som trik:
- vyberiem SD kartu
- dám inštalovať mapu - zariadenie hlási, že má málo miesta a dá mi vybrať region. Vyberiem region, ktorý najviac používam + inštaláciu mapy do PC.
- po inštalácii urobím ešte ďalšie mapové regiony - rozdelím celkovú mapu Europy na niekoľko máp pomocou BaseCamp a nazvem ich napr. stredná EU, Skandinávia, Balkan, UK a pod.
- potom do internej pamäte nahrám najviac použité mapy a na SD kartu tam, kde chodím málo
- v menu NUVI je navyše možné aktivovať len tie mapy, ktoré chcem. Mám pocit že práca najmä s mapami, ktoré sú v internej pamäti je rýchlejšia.

Prečo tak zložito? U starého Nuvi 660 boli vždy všetky mapy viditeľné v exploreri v PC: U tohto nového krámu, vidím, že pamäť je plná, ale mapové súbory v internej pamäti ktoré uloží nuvi samo pri inštalácii nevidím, aj keď povolím vo WIn všetky súbory ako viditeľné...
Netuším prečo. Tzn., že ani neviem takto vymazať nepotrebné mapy.
Dagy2
Junior

Odeslat příspěvekod thomas007 15. 4. 2015 10:41

Dagy2 píše:Trochu blbé je, že "nové" Garminy ukladajú mapy prednostne na externú kartu ak ju tam strčíš. Čiže ak si vložil 8GB, mapa má dnes ca 7.5GB uloží sa na kartu.


To ale není pravda. Chtělo by to uvádět pravdivý informace. Funguje to tak, že dokud se celá mapa vejde do zařízení, je nainstalovaná do zařízení. Pokud už se nevejde, zeptá se Tě Express jestli chceš použít kartu k instalaci celé EU a nebo jestli chceš menší region do zařízení.

Pokud už máš z dřívějška mapu na kartě, pak ti jí na kartě aktualizuje na novou verzi.

Mapa taky nemá 7,5GB. Mapa jako taková má cca 3,8GB. Zbytek jsou data jako náhledy křižovatek, 3D budovy atd (a ty se nenahrávaj u všech přístrojů).

Dagy2 píše:Aj keď povolím vo WIn všetky súbory ako viditeľné...
Netuším prečo. Tzn., že ani neviem takto vymazať nepotrebné mapy.


Řekl bych že je to proto aby si ty data obyčejnej uživatel nesmazal. Takhle k nim prostě nemá přístup
thomas007
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 16. 4. 2015 19:44

ad1/ mňa sa expres nič nepýtal. Miesta v prístroji bolo síce "natesno" ale dosť na mapu. Napriek tomu skončila na SD karte. Po jej vybraní a novej inštalácii sa mapa preinštalovala do prístroja

ad2/ ano, jasne mapa samotná nemá 7.5GB, ale môžeš si nahrať len mapu bez POI, budov atd?
takže pokiaľ chceme slovíčkariť, máš pravdu. výsledok je ale rovnaký update mapy a jej príslušenstva když jinak nedáš má 7.5GB.

ad3/ na garmin.com sa jasne píše, že pokiaľ povolíš v prehliadači všetky súbory ako videiteľné máš mať k mapovým súborom prístup. Ja nemám. Robí mi to vyššieuvedené problémy.
ak by si mapu niekto zmazal omylom, môže ju zase nainštalovať naspäť expresom. Alebo nie?

to že sa k mape nedostaneš značne obmedzuje možnosti.
alebo máš dobrý tip na inštaláciu regionu z basecamp, keď je v pamäti "neviditeľná" mapa a je už málo miesta na ďalší region?
Dagy2
Junior

Odeslat příspěvekod thomas007 17. 4. 2015 08:34

Dagy ale to s těmi soubory se týká zařízení co se připojují jako MASS STORAGE a ne těch co se připojují jako MTP DEVICE (Multimedia Device - ovladač u Windows je součástí Win Media Playeru, asi kvuli mp3 playerum apod). U MTP Device jsou prostě neviditelný složky neviditelný vždycky, ať si to ve Windows nastavíš jak chceš.
thomas007
Junior

Odeslat příspěvekod jole 14. 8. 2017 13:00

Hezký den. Mám navigaci Garmin Nuvi Cam. Chci se optat,zdali jde nějak zafixovat vytvarovaná trasa, aby se jí navigace držela. Mě totiž dochází stále k tomu, že když vytvaruji trasu a vydám se na cestu, tak při prvním sjetí z trasy v důsledku třeba zajetí na parkoviště na dálnici nebo krátké objížďky pár set metrů navigace začne přepočítávat novou trasu, ale již ignoruje původní tvarování. Takže při každém přepočítání musím zrušit navrženou trasu a zadat opět moji vytvarovanou. To se mi zdá trošku na hlavu, nehledě na to, že někdy ani nepostřehnu, že navigace přepočítává. Doufal jsem, že po návratu na původní trasu bude navigace pokračovat po trase na začátku zadané, tedy vytvarované. Potom koukám jako puk, kudy mě navigace vede. Jole.
jole
Junior

Odeslat příspěvekod Rubic 14. 8. 2017 13:48

Ahoj, udělá to,i když ji necháš stále zapnutou na nastavené trase? (I v kapse?) Moje nuvi se vždy po krátké trase opět chytne toho co mám nastaveno. Při prohlížení záznamu trasy je tam vždy změť pohybu v každé zastávce, ale nastavené trasy se to drželo.
Garmin Nüvi 765T Lifetime, CN Europe NT 2020.20_ 3D, CN_Europe_NT_2020.20, Atlas_Czech_2012_NT_3D budovy, Adresy_CR_v2, Garmin_Express v7.5.0.0
Rubic
Junior

Odeslat příspěvekod jole 14. 8. 2017 18:36

Dělá to vždycky při sjetí z naplánované trasy. Ptal jsem se na to na tech. podpoře v Garminu a tam mi to potvrdili, tedy že při přepočtu vypočítá novou trasu dle nastavení v menu a ignoruje původně nastavenou vytvarovanou trasu. To je potom tvarování k ničemu. Ještě vyzkouším průjezdní body tvarování "modré body" nahradit zastávkami "červené praporky" a uvidím, jak se bude navigace chovat při následném sjetí a opětovném najetí na naplánovanou trasu. Jole.
jole
Junior

Odeslat příspěvekod Rubic 30. 8. 2017 13:08

Tak jak jsi dopadl? Pomohly zastávky? Nebo je to stále stejné?
Garmin Nüvi 765T Lifetime, CN Europe NT 2020.20_ 3D, CN_Europe_NT_2020.20, Atlas_Czech_2012_NT_3D budovy, Adresy_CR_v2, Garmin_Express v7.5.0.0
Rubic
Junior

Odeslat příspěvekod jole 30. 8. 2017 16:39

Jo, takhle to funguje, protože každý bod s praporkem je brán jako cíl cesty, takže trasa je vlastně rozkouskovaná na samostatné trasy k jednotlivým bodům, které jsou brány jako cíl. Po projetí bodu (cíle) se začne navádět k dalšímu cíli. Ale to tvarování pomocí průjezdních bodů "modré tečky" je vlastně k ničemu. Funguje pouze do prvního sjetí z trasy, ať už vynucenému dopravní situací nebo nechtěné. Na hraní doma je to dobré.Jole.
jole
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků