Stránka 2 z 3

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2011 10:05
od vlada.vlada
Ano,přesně tam,teď už naviguje jak má,drobné chyby v mapě jsou ale to je celkem prkotina.Mám k tobě ještě jednu prosbu:když si tedy,ať nerad,koupím ofiko ten program POI Warner,jak se s tím pracuje a co mi nabízí ten program?Ten se instaluje do PC nebo do navigace?

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2011 11:24
od Zubr123
Otázkou je, na co ho potřebuješ. Instaluje se především do navigace. V PC je program pro synchronizaci, ale podle mě je zbytečný. U starších Navigonů se používal pro import vlastních POI bodů. Nové Navigony již umožňují import vlastních POI bodů a tak má význam jen pro zvukovou signalizaci POI. Především se jedná o radary. Podívej se na
Kód: Vybrat vše
http://poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f=4&t=3996&start=15

a
Kód: Vybrat vše
http://poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f=4&t=38

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 10. 2011 19:40
od abitos
Ahoj.
Před rokem jsem si koupil Navigon 70 Plus. Již od začátku se mi zdálo jeho dotykové ovládání takové "tuhé". Prostě jsem musel silněji ťuknout prstem (nebo někdy i více přitlačit) aby vůbec zareagoval. Jsem totiž zvyklej na kapacitní displej (mobilu htc), tak jsem usoudil, že to bude asi tím, že Navigon kapacitní displej nemá. A jinou navigaci pro srovnání jsem v ruce neměl.
Včera se mi ale do ruky dostala navigace Garmin nüvi 1490T Lifetime a její dotykovka je úplně o něčem jiném. Stačí lehký dotyk a reaguje.
Proto se chci majitelů Navigona 70 Plus zeptat, zda-li se jim jde dotykové ovládání také "ztuha".

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2011 06:19
od vlada.vlada
JJ ztuha a to prý je u Navigonu normální

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 11. 2011 06:27
od vlada.vlada
Kluci,chci se zeptat,když si ve všeobecném nastavení dám umožnit snímek obrazovky tak se mi v pravém spodním rohu objeví ikona foto.Udělám snímek displeje a kam se mi uloží?To ho pak najdu v navi jen pomocí připojení k PC nebo se na něj mohu podívat přímo v navi?Děkuji

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 11. 2011 07:39
od Zubr123
Uloží se do složky "ScreenShots". Normálně se v navigaci nedá zobrazit, jedině s unlockem.

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 11. 2011 08:14
od vlada.vlada
Supr,děkuju ti.

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2012 11:34
od Fido-1
Ahoj všichni,
potřebuji poradit.
Koupil jsem NAVIGON 70 PLUS a potřebuji do ní převést "MOJE CÍLE" ze staré navigace NAVIGON 20 PLUS. V té jsou uloženy v souboru "Favorites.store". Neví někdo, jak to udělat a v jakém souboru jsou "Moje cíle" uloženy v 70 PLUS?
Neexistuje nějaký upgrad třeba na 70 Premium?
Díky

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2012 20:15
od Zubr123
- Moje cile jsou ve všech Navigonech MN7 a MN8 uloženy v souboru Favorites.store ve složce "MNSettings". Tento soubor tedy stačí jen překopírovat do nové navigace.

-Navigon70Plus je hodně očesaná verze, proti verzi Premium má např. jen 64MB RAM místo 128 MB. Upgread na verzi Premium tedy nelze provést. Díky malé paměti nefunguje ani upgread na verzi MN8 flow.

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2012 21:18
od Fido-1
Jenomže, když v NAVIGONU 70 PLUS vytvořím a uložím několik cílů, tak se soubor "Favorites.store" nevytvoří! Musí se to tudíž ukládat v nějakém jiném souboru. :(

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2012 07:57
od Zubr123
Standardně se v Navigonech ukládá soubor "Favorites.store" trasy a další nastavení do samostatné partition "MN Settings". Tato složka ale není dostupná z PC, takže ani platný soubor "Favorites.store" není normálně dostupný a proto nevidíš změnu. Jsou dvě možnosti jak se k němu dostat.
1) použitím nějakého unlocku
2) přesunem složky "MN Settings" do dostupné oblasti
Předpokládal jsem, že toto víš, protože máš vykopírovaný soubor "Favorites.store" z předchozí navigace.
Nevím, zda používáš nějaký unlock, pokud ne, tak si přesměruj uložiště.
- Pokud tam není, tak si vytvoř v interní paměti složku "MN Settings"
- Libovolným textovým editorem otevři soubor "ApplicationSettingsPathes.xml" ve složce "\NAVIGON\Settings\"
- Nahraď "/MN Settings" za "/My Flash Disk/MN Settings".
Např. řádek <UserSettings>/MN Settings</UserSettings> se změní na
<UserSettings>/My Flash Disk/MN Settings</UserSettings>
- Navigaci odpoj od PC a restartuj ji. Veškerá nastavení, trasy a POI by se po této úpravě měla ukládat do interní paměti viditelné z PC jako "Navigon" do složky "MN Settings".
Ještě malou poznámku. Pro ukládání vlastních POI je vhodnější používat MyPOIs. Body lze dělit do skupin, lze jim přidávat vlasní ikony a soubory se nechají snadno editovat (viz manuál navigonu).
Do formátu MyPOIs (formát csv) lze konvertovat i POI ze stránek jako POI.cz.
Konverzní program a návod je zde
Kód: Vybrat vše
http://ulozto.cz/xiZKAuz/poiconvert-rar

.

-

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2012 15:43
od Fido-1
Ahoj,
měl jsem už navigace NAVIGON 1210 a NAVIGON 1210 upgradovanou na 20 PLUS a vždy tam byla složka "Favorites,store" normálně viditelná ve složce NAVIGON\Settings. Proto mně to u 70PLUS překvapilo.
Už je vše OK po vytvoření a přesměrování do MN Settings
Díky za radu

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 10. 2012 20:22
od anonymni
Originální SW měl vždy nastavení "schované" upravený třeba na D-E již přesměrované... :D

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2012 06:53
od Fido-1
Já obě ty navigace koupil už použité, takže zřejmě už měly soft upravený.

Re: Problém s Navigonem 70 Plus

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2012 07:04
od Zubr123
Já především nechápu, jak někoho napadla taková pitomost cpát POI a trasy do nedostupné oblasti. Naštěstí to jde snadno upravit. Originální SW to má schované, ale některé upgready to již mívají logicky vedle nebo ve složce Navigon.
Jinak pro konverzi mezi formáty faforites.store a MyPOis (csv) a editaci POI lze použít program ITN Converter.